BMW a raportat vânzări record în iulie, datorită redresării cererii în Europa

Livrările grupului BMW, cel mai mare producător de automobile de lux, au crescut cu 5,6% în iulie, la un nou nivel record, deoarece majorarea cererii în Europa a compensat declinul din China, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 12 aug. 2015, 13:11
BMW a raportat vânzări record în iulie, datorită redresării cererii în Europa

Compania germană a vândut luna trecută 173.195 vehicule Mini, BMW şi Rolls-Royce pe plan global. Vânzările MINI au crescut cu 4,8%, la 25.416 unităţi, în timp ce brandul BMW a raportat un avans de 5,8%, la 147.516 vehicule.

În China, cea mai mare piaţă auto din lume, livrările grupului au scăzut cu 6,2%, în timp ce brandul BMW a înregistrat un declin de 7,4% în iulie. În schimb, vânzările BMW Group au urcat cu 11,3% în Europa.

Şi în perioada ianuarie – iulie 2015 grupul german a raportat vânzări record, de 1.272.953 vehicule, un avans de 7,5% comparativ cu primele şapte luni din 2014. Brandul BMW a raportat un avans de 5,2%, la 1.079.563 unităţi.

Profitul BMW a scăzut cu 1% în trimestrul doi din 2015, din cauza costurilor mai ridicate cu lansarea noilor modele. Profitul companiei germane s-a situat la 1,74 miliarde de euro (1,92 miliarde de dolari) în perioada aprilie – iunie 2014, faţă de 1,76 miliarde de euro în trimestrul doi din 2014.

Vânzările au urcat cu 20,2% în trimestrul doi din acest an, la 23,93 miliarde de euro, datorită numărului record de automobile vândute şi a fluctuaţiilor de curs valutar.

Încetinirea din China ar putea determina revizuirea ţintelor de profitabilitate în acest an, se arată într-un recent comunicat al BMW. La divizia auto, profitul înainte de taxe şi dobânzi, excluzând elementele excepţionale, se va ridica la 8-10% din vânzări anul acesta, deşi, ‘dacă condiţiile de pe piaţa chineză se înrăutăţesc, nu putem exclude un posibil efect asupra rezultatelor companiei’, a estimat compania. Marja de profit a diviziei auto s-a redus la 8,4% în trimestrul doi din acest an, de la 11,7% în perioada similară din 2014.

Profitul operaţional al grupului BMW a scăzut cu 3% în perioada aprilie – iunie 2014, la 2,53 miliarde de euro (2,77 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 2,54 miliarde de euro.

În trimestrul doi din acest an, marja de profit la divizia auto a BMW a scăzut la 8,4%, faţă de 11,7% în perioada similară din 2014, în timp ce rivalele Audi şi Mercedes-Benz au raportat marje de profit de 9,9% şi, respectiv, 10,7%.

Recent, grupul german şi-a reafirmat obiectivul de a înregistra vânzări record în acest an, datorită lansării a 15 modele noi sau modernizate Rolls-Royce, Mini şi BMW.

Atât Audi, cât şi Mercedes, şi-au propus să devanseze BMW în termeni de vânzări până la finele deceniului şi, în ultima vreme, au redus decalajul.

Cu toate acestea, IHS Automotive estimează că, pe ansamblul acestui an, marca BMW îşi va păstra titlul de lider cu 1,82 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial, comparativ cu 1,7 milioane vehicule vândute de Audi şi 1,6 milioane de Mercedes-Benz

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...