1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Finanţe şi bănci

BNP Paribas va achiziţiona Financiere des Paiements Electroniques

BNP Paribas SA, cel mai mare grup bancar francez, va cumpăra furnizorul de servicii bancare online Financiere des Paiements Electroniques, pe fondul reducerilor de costuri şi al majorării investiţiilor în digitalizare, transmite Reuters.

04 apr, 2017 | Agerpres

Financiere des Paiements Electroniques gestionează conturile electronice ale Compte Nichel, un serviciu bancar online din Franţa înfiinţat de un fost director al SocGen, Hugues Le Bret.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Recent, BNP Paribas SA a anunţat că va reduce 675 de posturi la divizia sa de investiţii bancare (CIB), deoarece autorităţile de reglementare înăspresc verificările activităţilor mai riscante.

Până în 2019, banca vrea să facă economii anuale de costuri de un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) la divizia de investiţii bancare, concentrându-se pe activităţi care generează comisioane mai mari şi absorb mai puţin capital.

Şi alte bănci europene îşi reduc diviziile de investiţii bancare, din cauza reglementărilor financiare mai dure, a ratelor scăzute ale dobânzilor şi a volatilităţii de pe pieţe.

Recent, Societe Generale SA a anunţat că va elimina 125 de posturi în Paris, în timp ce Credit Suisse Group AG a anunţat reduceri semnificative de costuri la divizia de investiţii bancare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO