1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

BNR a amendat un șef de la Bancpost pentru nereguli la radierea garanțiilor aferente creditelor din Prima Casă

Nektarios Vrongistinos, vicepresedinte executiv al Bancpost a fost amendat de BNR (prin Ordinul Prim - viceguvernatorului BNR nr. 88/2016) cu 3000 de lei pentru "formalizarea necorespunzatoare a procesului de radiere a garantiilor aferente creditelor acordate prin programul Prima casa", scrie Hotnews.ro.

21 noi, 2016 | Hotnews

Absolvent de Matematica, Vrongistinos a fost numit Vicepresedinte pe probleme de Operatiuni Centrale si IT al Bancpost in februarie 2012, el fiind membru al Comitetului Executiv al bancii. Grecul si-a inceput mandatul in Bancpost la finalul anului 2008 si coordoneaza activitatile de operatiuni si trezorerie back-office, achizitii si controlul costurilor, servicii administrative si de securitate, IT si Organizare, precum si pe cele referitoare la proiecte tehnice si cladiri.

BNR a transmis bancilor 31 de sanctiuni in acest an, cele mai multe fiind primite de Marfin Bank (8 dintre ele) si Credit Europe Bank (6 sanctiuni in acest an).

Potrivit Ordinului emis de Florin Georgescu, Vrongistinos s-a facut vinovat de incalcarea prevederilor art. 34 alin.1 coroborate cu cele ale art.30 alin.1 din Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei nr.5/2013 privind cerinte prudentiale pentru institutiile de credit, cu modificarile si completarile ulterioare, avand in vedere formalizarea necorespunzatoare a procesului de radiere a garantiilor aferente creditelor acordate prin programul Prima casa. Citește mai mult pe Hotnews.ro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO