1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 4,25%, şi menţine RMO

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, luni, să reducă dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, de la 4,5% la 4,25%, în linie cu aşteptările analiştilor, şi a păstrat nivelul rezervelor minime obligatorii (RMO), la 15% pentru pasivele în lei şi 20% pentru cele în euro.

30 sep, 2013 | Mediafax

BNR a redus din nou dobânda cheie, după mişcări similare în lunile trecute, în ceea ce guvernatorul Mugur Isărescu a numit un ciclu de relaxare monetară. În august a tăiat jumătate de punct din dobânda de referinţă, iar în iulie aceasta ar fost redusă cu 0,25 pp.

Mişcarea băncii centrale este în ton cu aşteptările analiştilor, însă unii se aşteptau şi la o reducere a RMO la lei.

Scăderea inflaţiei înlesneşte politica de relaxare a băncii centrale. Indicele preţurilor de consum a scăzut în luna august cu 0,2% în august, comparativ cu iulie 2013, la 3,67%, conform datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică, în special datorită scăderii preţului produselor alimentare (-0,8%).

BNR a redus prognoza de inflaţie pentru acest an şi anul viitor, la 3,1%, de la proiecţia anterioară de 3,2%, respectiv 3,3%. Ţinta de inflaţie a băncii centrale este de 2,5% plus/minus un punct procentual.

Ştirea se actualizează

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO