1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

BNR ar putea reduce dobânda de politică monetară la 2,75% pe an - AAFBR

Dobânda de politică monetară ar putea fi redusă, în şedinţa de politică monetară a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României din 4 noiembrie, la 2,75% pe an, susţin analiştii care au participat la un sondaj intern în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar - Bancari din România (AAFBR).

03 noi, 2014 | Agerpres

'Conform opiniilor exprimate de participanţii la sondaj, Banca Naţională a României ar putea reduce dobânda de politică monetară la 2,75% la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie de marţi, 4 noiembrie 2014. Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj consideră că rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi menţinute constante', se arată într-un comunicat al AAFBR transmis, luni, AGERPRES.

Analiştii mai estimează că ciclul de relaxare a politicii monetare ar putea continua în 2015, ca urmare a reducerii dobânzii de politică monetară la 2,5% în luna decembrie.

'Totodată, cei mai mulţi dintre participanţi estimează o diminuare a rezervelor minime obligatorii pentru lei şi valută în anul 2015, până la un nivel de 8% pentru lei şi 12% pentru valută', se spune în comunicat.

Banca Naţională a României a redus, în 2014, dobânda de politică monetară de la 4% pe an, la începutul anului, la 3% pe an, în prezent. De asemenea, în acelaşi interval, banca centrală a diminuat ratele rezervelor minime obligatorii atât la lei, de la 15% la 10%, cât şi la valută, de la 20% la 16%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO