1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

BNR ar putea reduce dobânda de politică monetară la 4% pe an, în şedinţa de marţi - analişti

Banca Naţională a României /BNR/ ar putea reduce, marţi, dobânda de politică monetară la 4%, potrivit rezultatelor unui sondaj intern, realizat de Asociaţia Analiştilor Financiar - Bancari din România /AAFBR/.

05 noi, 2013 | Agerpres

De asemenea, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în lei ar putea fi menţinute la nivelul de 15%, în luna noiembrie. În anul 2014, aceleaşi rezerve ar putea fi diminuate până la 12%, conform celor mai multe opinii exprimate.

Pe de altă parte, rezervele minime obligatorii pentru pasivele în valută ar putea fi menţinute la nivelul de 20% atât în luna noiembrie 2013, cât şi în anul 2014, susţin analiştii.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României /BNR/ a hotărât, în şedinţa din septembrie, reducerea ratei dobânzii de politică monetară de la 4,5% la 4,25% pe an, începând cu data de 1 octombrie 2013.

Marţi este programată o nouă şedinţă a CA al BNR pe probleme de politică monetară.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008, care reuneşte în rândurile sale aproximativ 60 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO