1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

BNR: scumpirile de la 1 septembrie nu vor afecta inflaţia

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, susţine că noile scumpiri ce vor intra în vigoare de la 1 septembrie vor avea un efect minim asupra inflaţiei 

31 aug, 2013 | ECONOMICA.net
Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, susţine că noile scumpiri anunţate de la 1 septembrie nu vor avea un impact major în rata inflaţiei. "Produsele de lux nu sunt cumprinse în coşul de consum luate în rata inflaţiei. Nu o să afecteze nici populaţia şi nici inflaţia. Efectul asupra ratei inflatiei va fi minim", a declarat pentru RTV.NET Vasilescu.
În ceea ce priveşte reducerea cotei de TVA la pâine şi produsele de panificaţie, care va intra în vigoare tode la 1 septembrie, acesta susţine că este vorba despre un experiment. "Reducerea TVA la pâine este un experiement. Scopul (acestei măsuri n.red) este scoaterea la suprafaţă a circuitelor necontabilizate din producţia de pâine. Dacă vor fi scoase la suprafaţă, dacă se va simţi ceva, atunci considerăm experimentul reuşit", a mai declarat oficialul BNR. Potrivit acestuia, " ne vor aştepta taxe foarte multe pe toată planeta,pentru resursele folosite". "Se schimbă modelul economic. De la economia liniară se va trece la una circulară. În acel model vor fi foarte multe taxe şi se va încuraja consumul", mai spune Vasilescu.
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO