1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Finanţe şi bănci

BNR: Inflaţia va rămâne în teritoriu negativ în următoarele trei trimestre

Banca Naţională a României (BNR) estimează că inflaţia va rămâne în teritoriu negativ pe parcursul următoarelor trei trimestre, urmând să revină, ulterior, la valori pozitive, plasate până la începutul anului 2017 sub limita de jos a intervalului ţintei, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă după şedinţa de politică monetară a Consiliului de Administraţie.

05 noi, 2015 | Agerpres

În raportul publicat în luna august, BNR estima pentru finalul acestui an o inflaţie de minus 0,3%, iar pentru 2016 de 0,7%.

Ţinta de inflaţie a BNR pentru următorii ani este de 2,5% plus/minus un punct procentual.

Inflaţia anuală s-a menţinut în teritoriu negativ în septembrie, la minus 1,7%, în urcare de la minus 1,9% în august, iar inflaţia lunară a fost de 0,26%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Inflaţia ar urma să rămână în teritoriul negativ, la minus 0,4% în acest an şi minus 0,3% anul viitor, urmând să revină la 2,3% în 2017, conform prognozelor Comisiei Europene.

Banca Naţională a României (BNR) a decis, joi, menţinerea dobânzii de politică monetară la nivelul actual de 1,75% pe an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO