1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Cinteză: BNR va verifica creditul acordat de CEC Ioanei Băsescu, la cererea Finanţelor

BNR va face un control la CEC Bank pentru a verifica condiţiile de acordare a creditului de banca de stat ficei cele mari a preşedintelui Traian Băsescu, a declarat Nicolae Cinteză, director de supraveghere la Banca centrală.

28 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Nicolae Cinteză spune că Ministerul de Finanţe a solicitat BNR să facă un control în cazul creditului ipotecar de un milion de euro acordat de către CEC Bank Ioanei Băsescu pentru achiziţia unui teren agricol, declaraţie făcută în cadrul seminarului Eu-Cofile, derulat la Sinaia.

Cinteză a mai declarat că BNR se putea autosesiza dacă ar fi constatat că această problemă aduce o problemă serioasă de imagine CEC Bank, însă a precizat că până în acest moment nu au existat ieşiri de depozite de la banca de stat.

Ioana Băsescu a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Creditele de aceste dimensiuni acordate pe persoană fizică sunt mai rare pe la noi. De altfel, din oferta CEC Bank rezultă că plafonul maxim pentru un astfel de credit ipotecar/imobiliar pentru achiziţia de terenuri este de 2,8 milioane de lei, mai mic decât cel al creditului acordat fiicei preşedintelui.

Ministerul de Finanţe este acţionarul majoritar al CEC Bank.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO