BNS: Luptele din jungla politică alungă investitorii, afectează credibilitatea României

 Blocul Naţional Sindical (BNS) solicită preşedintelui României, liderilor partidelor politice şi membrilor Parlamentului să înceteze de urgenţă lupta sălbatică pentru putere ce pune în pericol democraţia şi stabilitatea economică şi socială tot mai fragilă, alungând investitorii.
Economica.net - mie, 04 iul. 2012, 07:24
BNS: Luptele din jungla politică alungă investitorii, afectează credibilitatea României

„Cetăţenii României, printre care şi lucrătorii pe care noi îi reprezentăm şi familiile acestora, nu îşi doresc o asemenea clasă politică, nu au votat niciodată pentru circ, pentru lipsă de respect, pentru haos în funcţionarea instituţiilor statului, pentru sărăcie şi instabilitate economică sau pentru îndepărtarea României de valorile democraţiei. Suntem siguri că nici membrii simpli ai partidelor aflate la Putere sau în opoziţie nu aplaudă în aceste momente starea de intoleranţă dusă la extrem, imputabilă întregii clase politice, absolut condamnabilă prin prisma efectelor pe care le va avea în plan economic şi social”, se arată într-un comunicat al BNS, semnat de Dumitru Costin şi remis agenţiei MEDIAFAX.

În opinia BNS, toate costurile „acestui război pe viaţă şi pe moarte între liderii politici vor fi suportate de către populaţie în cel mai concret mod cu putinţă”.

„Luptele din jungla politică alungă investitorii, afectează credibilitatea României în raport cu instituţiile financiare şi bancare internaţionale, afectează încrederea structurilor europene şi nu în ultimul rând fac de râs 22 de milioane de cetăţeni români, jefuiţi de demnitate şi speranţe”, susţine sursa citată.

Blocul Național Sindical acuză întreaga clasă politică „de lipsă crasă de respect față de alegători”. De la stânga la dreapta, lideri de partide și parlamentari, șefi de instituții, putere și opoziție la grămadă, cu toții s-au îndepărtat, din 2008 și până în prezent, de interesele și aspirațiile oamenilor simpli, mai spune BNS.

„Este inadmisibilă lipsa de preocupare a decidenților politici față de problemele și prioritățile României reale: relansarea economică, asigurarea unor servicii de bază decente (acces la servicii de sănătate de calitate sau acces la educație de calitate) creșterea nivelului de trai, creșterea gradului de ocupare și reducerea șomajului, protejarea categoriilor vulnerabile (pensionari, tineri, persoane cu dizabilități) și multe, multe altele pe care partenerii sociali și organizațiile societății civile le aduc în zadar în atenția politicienilor și guvernanților. Doamnelor și domnilor politicieni, vă somăm să încetați războiul de orgolii și lupta pentru putere. Ați ajuns într-un punct în care puneți în pericol viitorul României. Este cazul să reveniți la realitate sau să ieșiți din prim-planul vieții publice a României”, se mai arată în comunicatul BNS.

Te-ar mai putea interesa și
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Armata israeliană anunţă că va face zilnic o „pauză tactică” pentru livrarea de ajutoare în Gaza
Forţele armate israeliene au anunţat că vor face zilnic o "pauză tactică" în ofensiva din Gaza, pentru a permite livrarea de ajutoare, transmite duminică agenţia dpa....
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Zelenski va prezenta propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor fi agreate de comunitatea internaţională
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că va face propuneri de pace Rusiei după ce acestea vor ...
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung pierde podiumul. ”Până când vor afișa noi date precum glicemia, consumatorii vor gravita către segmentele de preț medii”
Lipsa inovațiilor majore a reașezat piața de wearables. Apple încă lider, dar Xiaomi vine puternic din spate, iar Samsung ...
Piața de dispozitive purtabile (ceasuri smart, brățări de fitness, căști, etc.) a început anul 2024 cu o creștere ...
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat o baza aeriană rusă situată la 170 km de granita
Armata ucraineană a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă baza aeriană din oraşul rus Morozovsk, situat la 170 ...