Bode: Se vor face angajări doar pe posturile fără de care metroul nu poate funcţiona

Angajări la compania Metrorex se vor face doar pe posturile fără de care metroul nu poate funcţiona, iar prioritate vor avea cei care activează în zona de siguranţa circulaţiei, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, la evenimentul organizat de companie pentru marcarea celor 40 de ani de la punerea în circulaţie cu călători a primului tronson de metrou Semănătoarea - Timpuri Noi.
Economica.net - mar, 19 nov. 2019, 18:39
Bode: Se vor face angajări doar pe posturile fără de care metroul nu poate funcţiona

„Le transmit tuturor, indiferent de poziţia pe care o ocupă, că uşa mea este deschisă celor care sunt oneşti şi care pot să îşi asume decizii pe care le stabilim împreună. De aceea, am înţeles să răspund cererii venite din partea managementului societăţii, dar şi a sindicatului, ca angajările să nu fie blocate. Dar, atenţie! Se vor face angajări doar pe posturile fără de care metroul nu poate funcţiona. Acesta este şi motivul pentru care vor avea prioritate cei care activează în zona de siguranţă a circulaţiei”, a spus Bode.

El a dat asigurări că s-a convenit să se „dea drumul” la această procedură.

„Da, dragi colegi, pentru că de prea mult timp aţi fost amânaţi, să nu spun minţiţi. De câţiva ani vi se promite acest lucru şi iată că astăzi, împreună cu conducerea Metrorex, împreună cu conducerea sindicatului, am convenit să dăm drumul la această procedură necesară”, a subliniat Lucian Bode.

Şeful de la Transporturi a reiterat că Magistrala M5 va fi dată în folosinţă abia anul viitor.

„Doar în 2020 vom inaugura o nouă magistrală ce va lega cartierul Drumul Taberei cu restul reţelei existente. De asemenea, ne aflăm în faza de pregătire a Magistralei M6 ce va lega Bucureştiul cu Aeroportul Otopeni. În aceeaşi fază de pregătite se află a doua secţiune a Magistralei M5, între Eroilor şi Pantelimon. La această vârstă, 40 de ani, pot spune că metroul este cel mai folosit mijloc de transport în comun în Bucureşti, cu un flux de călători de aproximativ 700.000 de călători în fiecare zi, fiind unul dintre motoarele mobilităţii din capitala României”, a susţinut acesta.

Potrivit acestuia, sunt şi probleme la metrou, „unele care nu sunt rezolvate de prea mult timp”.

„De o parte dintre acestea am aflat chiar în primele zile ale mandatului. Nu sunt multe, nu sunt nici puţine, dar sigur prin dialog cu toţi cei implicaţi vom găsi şi soluţiile optime pentru rezolvarea acestora”, a adăugat Lucian Bode.

Oficialul de la MTIC şi-a exprimat speranţa că până la aniversarea a 50 de ani de la inaugurarea metroului în Bucureşti acest mod de transport se va extinde şi în alte oraşe.

„Este o poveste de succes care continuă şi, cu paşi repezi, se apropie de aniversarea de 50 de ani! Îmi doresc ca până la aniversarea a 50 de ani de activitate a metroului bucureştean, în România să putem dezvolta acest mod de transport sigur, confortabil şi prietenos cu mediul şi în alte oraşe din România. Pot să vă spun că municipiul Cluj Napoca a făcut deja paşi importanţi în această direcţie”, a încheiat ministrul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...