1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

Bodog: Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri cam în trei ani

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Dâmboviţa, că Institutul Cantacuzio va începe să producă vaccinuri în aproximativ trei ani. Ministrul a precizat că trebuie aduşi specialişti în cadrul Institutului pentru că, la momentul la care acesta a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat.

11 aug, 2017 | News.ro

„Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri cam în trei ani, dar în această perioadă el poate să producă suplimentele pentru stimularea imunităţii, poate să înceapă să producă produsele pe care le-au avut - nu neapărat vaccinurile despre care vorbim, în speţă gripalul şi BCG, dar poate începe să producă unele lucruri. În acelaşi timp, trebuie să aducem specialişti, pentru că nu e niciun secret că, la momentul la care Institutul a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat. Noi trebuie să aducem specialişti acolo, trebuie să construim o nouă linie de producţie şi totul trebuie să fie făcut pe o bază sănătoasă", a declarat Bodog.

Ministrul Sănătăţii a precizat că îşi doreşte siguranţă în ceea ce priveşte procesul de fabricaţie.

„Ne dorim să avem vaccinuri sigure pentru populaţia României, ne dorim să avem siguranţă în ceea ce priveşte procesul de fabricaţie şi ne dorim să avem o linie de fabricaţie care să nu fie autorizată la presiunea unui ministru, ci să fie autorizată pentru că merită să fie autorizată", a subliniat ministrul Sănătăţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO