1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

News

Bodog: Legislaţia nu permite şi nu va permite farmaciilor să facă export sau să vândă angro medicamente

Legislaţia nu permite şi nici nu va permite farmaciilor să facă export sau să vândă angro medicamente, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la Forumul Naţional al Pacienţilor organizat de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC).

28 apr, 2017 | Agerpres

'Practic nu se defineşte în lege, asta este un fel de poveste, nu se defineşte în lege farmacia ca având dreptul să facă export sau să facă distribuţie. (...) Noi nu vrem să permitem. Farmacia, la momentul de faţă, nu are dreptul să vândă angro nici măcar în ţară. Farmaciile care vor fi în aceeaşi societate cu depozitele - şi noi avem această temere (n.r. - că ar putea să vândă angro medicamente), însă, împreună cu ANMDM, căutăm soluţie legislativă în aşa fel încât să nu permită nici chiar o interpretare în acest sens', a spus demnitarul.

El a precizat că nici proiectul legislativ propus nu va permite farmaciilor să vândă angro.

'Oricum ceea ce vă pot spune este că legislaţia în momentul de faţă nu permite şi nici după apariţia acestui proiect legislativ nu va permite ca farmaciile să vândă angro, asta este o speculaţie', a afirmat Bodog.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO