1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Bodog: Până în luna mai, toate vaccinurile, cu excepţia celui pentru hepatita B, vor fi disponibile

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţine că, până în luna mai, toate vaccinurile cu excepţia celui pentru hepatita B vor fi disponibile, în scurt timp urmând să fie rezolvată problema vaccinului hexavalent pentru nou-născuţi şi a vaccinului tetravalent care se face la copiii de şase ani, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomielitei.

03 apr, 2017 | News.ro

"Legat de subiectul vaccinurilor pentru copii, suntem în linie dreaptă pentru a rezolva atât problema vaccinului hexavalent, pentru nou-născuţi, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B şi poliomielitei, cât şi cea a vaccinului tetravalent, care se face la copiii de şase ani, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomielitei. Conform estimărilor ministerului, cu excepţia vaccinului pentru hepatita B, în următoarea lună de zile, toate celelalte vaccinuri necesare vor fi disponibile în ţară", a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook.

Florian Bodog a precizat că, în acest an, Ministerul Sănătăţii va finanţa, în premieră, achiziţionarea vaccinului pneumococic pentru copii, care poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningită sau sepsis.

Ministrul Sănătăţii spunea, la jumătatea lunii martie, că autorităţile române nu au reuşit să găsească o soluţie la criza vaccinului pentru hepatita B pentru copii, precizând că există o problemă a producătorilor la nivel european şi că Norvegia are disponibile 10.000 de doze de vaccin, care însă nu se ştie dacă pot fi administrate copiilor.

"Acest vaccin din păcate nu mai există pe stoc. Producătorul are probleme legate de linia de producţie, de fapt toţi producătorii au această problemă la nivel european, doar că la noi, datorită faptului că incidenţa bolii este crescută, necesarul este mult mai mare. Am activat un plan european de alertă, care în mod normal nu se activează pentru vaccin, am primit răspuns din Norvegia că sunt 10.000 de doze disponibile şi specialiştii noştri sunt în contact direct cu cei din Norvegia, să vadă dacă acest vaccin este bun pentru copiii noştri, dacă poate fi administrat, că aşa am mai găsit vaccin produs de o firmă europeană, nu-i dau numele, produs în India, şi care avea o componentă care nu era aprobată pe piaţa europeană şi nu-mi permit să fac astfel de lucruri, indiferent cât de mare ar fi criza", preciza ministrul Sănătăţii.

Bodog arăta atunci că vaccinul hexavalent, care lipseşte din România de mai multe luni, va ajunge în ţară la sfârşitul lunii martie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO