1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Bogdan Badea, CEO la eJobs: Încep să-şi dorească să plece din ţară din ce mai mulţi specialiști sau corporatişti

Cei mai mulţi români care şi-au depus CV-urile pentru locurile de muncă disponibile pe eJobs în străinătate au între 25 şi 35 de ani. Cei mai mulţi au candidat pentru locuri de muncă în vânzări, domeniul financiar-contabilitate, alimentație/HoReCa și management. "Ce ne spune acest top, nu doar dacă luăm în calcul țările în care aplică, ci și categoriile de vârstă cele mai interesate de emigrare, este că încep să-și dorească să plece din țară din ce mai mulți specialiști sau corporatiști. Din păcate, planurile lor nu sunt doar temporare, ci majoritatea își doresc o schimbare completă de viață și de carieră și pleacă în perspectiva unei emigrări definitive", spune Bogdan Badea, CEO la eJobs România.

07 oct, 2019 | ECONOMICA.net

Locurile de muncă în străinătate, existente pe platforma de recrutare online eJobs.ro, au adunat, de la începutul anului până acum, aproape 2 milioane de candidaturi.

Cei mai mulţi oameni care şi-au depus candidaturile pentru locurile de muncă disponibile pe eJobs în străinătate au între 25 şi 35 de ani, urmaţi de cei care au între 18 și 24 de ani şi de cei care între 36 și 45 de ani.

Cei mai mulţi români au aplicat pentru locuri de muncă vacante în Germania (peste 100.000 de CV-uri trimise, pe eJobs, pentru oferta de muncă din această ţară, de la începutul anului până acum).
În top urmează Marea Britanie și Olanda, spun oficialii eJobs.
Franța, Polonia, Belgia și Spania sunt următoarele ţări în care şi-au dorit să muncească românii, de la începutul anului până acum, potrivit statisticilor eJobs.

Italia iese din top 10 ţări în care românii îşi doresc să muncească, ceea ce reprezintă o schimbare majoră față de acum 10 ani, când era în topul preferințelor candidaților.
Arabia Saudită, Canada, Qatar, Cipru, Cehia și Statele Unite ale Americii se află la coada clasamentului.

”Ce ne spune acest top, nu doar dacă luăm în calcul țările în care aplică, ci și categoriile de vârstă cele mai interesate de emigrare, este că încep să-și dorească să plece din țară din ce mai mulți specialiști sau corporatiști. Din păcate, planurile lor nu sunt doar temporare, ci majoritatea își doresc o schimbare completă de viață și de carieră și pleacă în perspectiva unei emigrări definitive”, spune Bogdan Badea, CEO la eJobs România.

Profilul candidaților care vor să lucreze în străinătate este confirmat și de domeniile care atrag cele mai multe CV-uri. Pe primul loc se află vânzările, urmate de bănci, financiar-contabilitate, alimentație/HoReCa și management. Din top 10 ies domenii precum transport, turism, au pair/babysitter / curățenie sau construcții - instalații.

eJobs este prima platformă de recrutare şi cea mai mare din România. eJobs România aparține companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO