1EUR = 4.7228 RON | Bucureşti 30 º

News

Bogdan Hossu: Înainte de o nouă lege a salarizării, Guvernul trebuie să aplice actualele reglementări

Liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale (CNS) 'Cartel Alfa', Bogdan Hossu, consideră că înainte de a redacta o nouă lege a salarizării unitare în sistemul bugetar, Guvernul trebuie să aplice reglementările actuale, legate de valoarea maximală a salariului pentru o funcţie şi de noua definiţie a salariului minim garantat în plată, în caz contrar putându-se ajunge la o serie de procese care vor 'sufoca' actul de justiţie. 

24 mar, 2017 | Agerpres

'Majoritatea manifestaţiilor care sunt în această perioadă sunt legate, de fapt, de lipsa de disponibilitate a actualului guvern de a rezolva două probleme, care au apărut în baza unor acte normative. Una este legată de problematica deciziei Curţii Constituţionale din decembrie 2016, 794, care prevedere că (...) trebuie ca, pentru fiecare funcţie, să se dea valoarea maximală la nivelul ţării şi nu la nivelul ordonatorului de credit, pentru funcţia respectivă', a declarat vineri, într-o conferiţă de presă, la Zalău, Bogdan Hossu.

Acesta a adăugat că al doilea element este legat noua definiţie a salariului minim garantat în plată, dată de hotărârea de Guvern nr. 1, din 2017, care spune că acesta este salariul de bază, fără sporuri şi fără alte adaosuri.

Preşedintele CNS 'Cartel Alfa' a precizat că Guvernul a aplicat această prevedere pentru învăţământ şi sănătate, dar nu şi pentru alte categorii de personal. El a dat în acest sens exemplul poliţiştilor, care au acţiuni de protest tocmai în aceste zile.

'Noi am cerut, legat de acest subiect, ca Guvernul, înainte de a construi noua lege, să aplice aceste două măsuri, pentru că dacă nu le vor aplica, efectul va fi o serie de procese care vor sufoca actul de justiţie, pentru că vor fi nenumărate procese de revendicare, ori de unul, ori de altul, din drepturile respective şi că, chiar dacă nu va câştiga, dar va câştiga unul cel puţin pentru fiecare subiect, acel câştigător va perturba construcţia legii, pentru că va crea alte discriminări în sistemul care se doreşte piramidal, după grilele respective', a conchis Bogdan Hossu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO