1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Bogdan Nica, despre demiterea de la ANPC: e o decizie politică, cred că are legătură cu procesele cu băncile

Bogdan Cristian Nica a fost eliberat din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia consumatorilor printr-o decizie a premierului Victor Ponta. Nica spune că decizia este una politică.

24 feb, 2014 | | ECONOMICA.net

"Eu nu am fost anunţat, nu m-a sunat domnul Ponta să îmi zică. Am aflat din presă că sunt demis, că a fost deja publicată decizia în Monitorul Oficial", a declarat Bogdan Nica, pentru ECONOMICA.NET.

Întrebat dacă demiterea sa are legătură cu procesele începute în ultima vreme cu băncile, Nica a răspuns: "Cred că da. Am început 12 procese cu băncile până la această dată. Cred că are legătură cu activitatea mea din ultima vreme".

Întrebat dacă există vreo legătură cu disensiunile din cadrul USL din ultima vreme şi demitarea sa, Nica, membru al PNL, spune că legătura este evidentă, dar că premierul trebuia să aştepte o decizie în cadrul alianţei până miercuri.

"Este o decizie politică. Eu am fost numit politic, îmi asum linia partidului, îmi asum să fiu schimbat politic, dar nu aşa (...) Domul Ponta ne anunţa azi pe Facebook să ne continuăm activitatea, şi tot azi schimbă trei oameni din funcţie, că nu m-a schimbat doar pe mine", spune Nica.

Atribuţiile lui Nica vor fi preluate de către vicepreşedintele Marius Alexandru Dunca, membru al PSD Braşov.

Bogdan Nica a ocupat funcţia de preşedinte al ANPC începând cu mai 2012. De la numirea sa în funcţie, acesta s-a făcut remarcat în ultima parte a mandatului curmat azi, prin mai multe procese intentate băncilor comerciale pentru utilizarea unor clauze abuzive în contractele de creditare. De asemenea, Nica atrăgea atenţia anul trecut asupra practicilor ilegale ale instituţiilor financiare nebancare, unde a aplicat mai multe sancţiuni.

ANPC este autoritatea care se ocupă de reclamaţiile privind clauzele abuzive din contracte, şi de la 1 octombrie 2013 legea îi permite să denunţe în instanţă clauzele neregulamentare din toate contractele unde se întâlnesc astfel de înscrisuri.

ECONOMICA.NET i-a luat un interviu pe această temă lui Nica în urmă cu două săptămâni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO