Bogdan Olteanu are interdicţia de a comunica cu părinţii săi şi fosta soţie

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-au interzis fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu să comunice cu părinţii săi şi fosta soţie pe timpul cât de află în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.
Economica.net - lun, 05 sept. 2016, 09:01
Bogdan Olteanu are interdicţia de a comunica cu părinţii săi şi fosta soţie

Astfel, în decizia instanţei din 1 septembrie prin care s-a dispus ca Bogdan Olteanu să fie eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu se arată că fostul viceguvernator BNR nu are voie să comunice cu mai multe persoane, printre care se află părinţii săi, Dănuţ şi Ecaterina Olteanu, şi fosta soţie, Cristina Andone, care urmează să fie audiaţi în calitate de martori la DNA.

De asemenea, Bogdan Olteanu nu are voie să ia legătura cu Sorin Enache, fostul manager al postului Realitatea TV, şi Liviu Mihaiu, precum şi cu fostul ministru Attila Korodi.

Totodată, Olteanu nu poate comunica cu Ionuţ Adrian Eftime, Ion Ifteni, Octavian Ţurcan, Teodorescu Gheorghe, Cecilia Zavaleche, Vladimir Pasti, Dan Ion Gherguţ, Sorin Ovidiu Vîntu, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Paul Coconov.

Potrivit DNA, în perioada iulie – noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.

În acest context, din dispoziţia lui Vîntu, Olteanu a beneficiat de consultanţă politică pentru campania electorală fără să achite contravaloarea serviciilor de zeci de mii de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...