Bogdan Popa, Raiffeisen: Dezvoltăm o nouă platformă de internet banking şi investim în zona de self service

Raiffeisen Bank dezvoltă o nouă platformă de internet banking, care se va adapta mai uşor la necesităţile clienţilor, a declarat, marţi, Bogdan Popa, vicepreşedinte Raiffeisen pentru IT, la conferinţa de deshidere a Bucharest Technology Week.
Economica.net - mar, 23 mai 2017, 08:44
Bogdan Popa, Raiffeisen: Dezvoltăm o nouă platformă de internet banking şi investim în zona de self service

De asemenea, Popa a precizat că Raiffeisen investeşte mult în zona de self service, ceea ce va permite clienţilor să facă mai multe tranzacţii şi operaţiuni fără să fie asistaţi de angajaţii băncii.

„La Raiffeisen, când ne uităm la tehnologie vedem mai mult decât un gadget. Tehnologia a devenit parte din viaţa noastră, a schimbat totul în jurul nostru. Pentru banking, putem vorbi de trei direcţii mari pentru dezvoltarea tehnologiei şi inovaţie. Prima este punerea tehnologiei în slujba clienţilor noştri. Ne va ajuta să creem o experienţă mai bună pentru clienţi, cu acces de pe toate canalele – dispozitive mobile, laptop şi ala mai departe, acces facil şi rapid la servicii bancare. A doua dimensiune este cea a datelor: datele structurate şi datele inteligente pot face viaţa mai uşoară, ne pot ajuta să înţelegem mai bine comportamentul financiar, să ne planificăm mai bine cheltuielile şi să avem o stabilitate financiară mai bună. A treia direcţie de inovaţie, la fel de importantă, este că începem, din interior, să simplificăm procesele interne, să adoptăm tehnologii noi care ne permit să fim mai agili, mai productivi”, a explicat Popa.

Raiffeisen este una dintre cele mai mari bănci din România, cu active de 7,4 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut, în creştere cu 6% faţă de 2015. Profitul net al băncii a ajuns, anul trecut, la 100 de milioane de euro, faţă de 98 milioane euro în 2015.

Peste 280.000 de clienţi Raiffeisen, din totalul de aproximativ două milioane, folosesc canalele digitale, iar numărul de utilizatori ai serviciului Smart Mobile a crescut cu peste 80% în 2016.

Bucharest Technology Week a început luni, la Bucureşti, cu sesiuni de întâlniri şi conferinţe de business pe teme precum inovaţia, tehnologia în HR şi sesiuni pentru dezvoltatori. Evenimentul va culmina în weekend, cu expoziţia de tehnologie din Piaţa George Enescu.

Dacă la anul trecut focusul a fost pe tehnologii smart city, ediţia 2017 a Bucharest Technology Week aduce în prim-plan roboţii. Organizatorii au pregătit, de vineri până duminică, în Piaţa George Enescu din Bucureşti, ultimele tehnologii din industria auto, de la Mercedes, Toyota, Renault sau Ford, jocuri cu roboţi, gadget-uri, lumini inteligente de la Philips, interacţiuni cu Samsung Galaxy S8 şi Gear VR.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...