Bogdan Stanca, Cocorico : Carnea de pui este singurul segment care va crește până în 2030

Grupul de firme Aaylex, care comercializează carne de pui sub brandul Cocorico, mizează anul acesta pe o creștere cu 20% a cifrei de afaceri, urmare a extinderii portofoliului de produse și a pieței. Bogdan Stanca, fondatorul business-ului, anunță că grupul se va extinde, inclusiv prin achiziții.
Alina Stanciu - mar, 13 apr. 2021, 12:31
Bogdan Stanca, Cocorico : Carnea de pui este singurul segment care va crește până în 2030

Grupul de firme Aaylex, controlat de antreprenorul Bogdan Stanca, cu afaceri integrate în industria cărnii de pui, mizează în 2021 pe o creștere cu 20% a cifrei de afaceri, până spre 781 de milioane de lei. Compania, deținătoarea brandului Cocorico, a rulat în 2020 în jur de 651 de milioane de lei și profită de investițiile făcute anii anteriori în dezvoltarea de produse noi, dar estimează și o creștere a vânzărilor în termeni comparabili.

Singurul segment de carne care va continua să crească până în 2030 este acesta, al cărnii de pui”, crede Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului Aaylex, care a sesizat o „ușoară revigorare, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acompaniată de o creștere a preocupării publicului pentru alimentație sănătoasă și echilibrată”.

În ceea ce privește tendințele de consum, producătorul apreciază că pe piață se conturează un potențial de creștere ponderată. În acest moment, ultimele date arată un consum local de aproximativ 20 kg/an, aflat încă sub media europeană. Creșterea preocupării publicului pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, interesul din ce în ce mai mare, în special al noii generații, pentru calitate, naturalețe și un stil de viață sănătos este o altă tendință tot mai vizibilă în această industrie.

Pe de altă parte se configurează și câțiva factori care pot avea un impact negativ asupra pieței în următoarele luni legați de concurența puternică pe plan național și european. “ Există pe piața locală companii din afara României, cu prețuri mai mici, uneori de dumping și cu o calitate îndoielnică.”, mai anunță compania.

158 de milioane de lei, în trei luni

 Grupul Aaylex a raportat pentru primul trimestru din 2021 o cifră de afaceri de 158 de milioane de lei și ca urmare a lansării recentă a cârnaților din pui.  În primele 3 luni ale anului au fost livrate peste 18.000 de tone de produse din carne de pasăre pe toate canalele de distribuție, iar în topul produselor cu cel mai mare volum de vânzare se se numără pulpele și pieptul de pui file.

 Ies la cumpărături

Pentru întreg anul 2021, obiectivul este de creștere a cifrei de afaceri consolidată cu 20%, mai ales pe seama introducerii de produse noi și a dezvoltării vânzărilor pe piață”, mai anunță compania ale cărei metode de creștere accelerată nu exclud achiziția unor alți jucători.

Grupul AAylex se va concentra pe aceeași direcție precum cea a ultimilor ani: noi facilități de producție inclusiv prin achiziții, cooperări sau chiar unități dezvoltate de la început, de tip greenfield, tehnologii performante, susținerea calității, responsabilitate socială.”, anunță producătorul.

Grupul a marcat o premieră în industria cărnii prin lansarea în luna martie a cârnaților 100% din carne proaspătă de pui și condimente naturale, fără nitriți, fără nitrați, fără gluten, fără aditivi/conservanți. AAylex a investit 15 milioane de euro pentru producerea acestui produs. Suma a fost direcționată pentru construcția de la zero a unei unități specializate, care integrează robotizare și automatizări de ultima oră și condiții speciale de biosecuritate. A inclus, de asemenea, pentru o perioadă de 2 ani de zile, etapele de cercetare, testare, stabilizarea rețetei, ambalare specială, construcția brand-ului, asigurarea logisticii și distribuției.

Citește și

De asemenea, în ultimii 4 ani, AAylex Group a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea întregului lanț de producție. Grupul include fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum.

Grupul are un număr de peste 2.000 angajați.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...