Bolile cardiovasculare vor costa Europa 162 de miliarde de dolari pe an, din 2020

Costurile economice ale bolilor cardiovasculare în Europa ar urma să crească până la 162 de miliarde de dolari pe an în 2020, arată un nou studiu publicat joi de Centre for Economics and Business Research (CEBR), transmite CNBC.
Economica.net - joi, 28 aug. 2014, 08:04

Potrivit CEBR, costul bolilor cardiovasculare în primele şase economii europene (Germania, Franţa, Italia, Spania, Suedia şi Marea Britanie) vor creşte de la 102,1 miliarde de euro în 2014 la 122,6 miliarde de euro (161,7 miliarde de dolari) în 2020.

Cea mai mare parte a poverii economice, aproximativ 130,2 miliarde de dolari, va rezulta din costurile directe pentru sistemul de sănătate provenite de pe urma bolilor cardiovasculare, printre care se numără cardiopatie coronariană, insuficienţă cardiacă, cardiopatie congenitală şi accident vascular cerebral. La acestea se vor adăuga costuri indirecte, în valoare de 31,5 miliarde de dolari în cele şase ţări, provenite de pe urma pierderilor de productivitate ca urmare a deceselor premature şi a costului morbidităţii.

‘Povara financiară a bolilor cardiovasculare şi a impactului uman asupra indivizilor şi familiilor lor va creşte numai dacă nu vom rezolva această problemă. Acest lucru presupune o abordare coordonată între industria farmaceutică, mediul academic, sisteme de sănătate şi guverne’ a declarat Tom Keith-Roach, vicepreşedinte pentru Europa de Est la AstraZeneca.

Germania, ţara cu cea mai mare populaţie din Uniunea Europeană, ar urma să suporte cele mai mari costuri de pe urma bolilor cardiovasculare, cu un impact economic estimat la un total de 54,5 miliarde de dolari în 2020.

Există numeroşi factori de risc asociaţi cu bolile cardiovasculare precum inactivitate fizică, obezitate şi diabet. CEBR estimează că bolile cardiovasculare vor provoca decesul a peste 1,2 milioane de persoane în 2020, în creştere faţă de 1,1 milioane în acest an.

Te-ar mai putea interesa și
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai întâi trebuie să reformăm sistemul
O nouă piedică spre Schengen – Belgia adoptă discursul Austriei: Discutăm despre extindere în viitor, dar mai ...
Nicole de Moor, secretar de stat pentru migraţie şi azil în guvernul Belgiei, a declarat marţi, la sosirea la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne că există discuţii despre extinderea......
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde la Brașov
Nova Post, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, se extinde în România. După ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,9%, în octombrie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,90% în luna octombrie a acestui an, în scădere cu 0,06 puncte ...
Moody’s înrăutăţeşte perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă
Moody’s înrăutăţeşte perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă la negativă
Agenţia de evaluare financiară Moody's a înrăutăţit marţi perspectiva ratingului de credit al Chinei de la stabilă ...