Booking.com va implementa sistemul de rezervări hoteliere pe site-ul Aeroportului Suceava

Booking.com şi Affordable Car Hire, două companii britanice cunoscute pe piaţa mondială, doresc să implementeze sistemul de rezervări hoteliere şi de maşini pe pagina de internet a Aeroportului din Suceava, a anunţat luni Cristian Cocuz, reprezentant al Biroului de marketing al aeroportului.
Economica.net - lun, 17 feb. 2014, 15:57
Booking.com va implementa sistemul de rezervări hoteliere pe site-ul Aeroportului Suceava

Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi transmise la Suceava oferta concretă şi condiţiile comerciale.

Booking.com a implementat în urmă cu două săptămâni pe site-ul TAROM sistemul de rezervări hoteliere.

O delegaţie a Aeroportului ”Ştefan cel Mare” Suceava a fost prezentă, săptămâna trecută, la evenimentul Russian and Eastern European Travel Exchange – REETEX, desfăşurat la Londra, pentru a stabili contacte cu operatori aerieni şi a prezenta oferta turistică a Bucovinei în perspectiva contractării de pachete turistice cu tour-operatori britanici.

Evenimentul a fost organizat de Global Travel Investments (GTI) din Marea Britanie, iar scopul declarat de organizatorii acestei întâlniri a fost creşterea traficului de turişti dinspre Marea Britanie spre Europa de Est şi Rusia.

Cristian Cocuz, prezent la Londra din partea Biroului de marketing al Aeroportului Suceava, a spus că scopul delegaţiei sucevene a fost să stabilească un prim contact cu companiile aeriene participante la reuniune, interesate de deschiderea unor destinaţii externe de pe Aeroportul ‘Ştefan cel Mare’ Suceava, precum şi prezentarea ofertei turistice a regiunii Bucovina către tour-operatorii britanici sau firmele de consultanţă prezente în număr mare la Londra, pentru a atrage turişti în această zonă, pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp sau în cadrul unor excursii ale acestora către destinaţii din Rusia sau Ucraina.

Romania a fost reprezentat la acest eveniment de Aeroporturile din Suceava şi Timişoara, precum şi de Biroul Naţional de Turism şi companiile aeriene Blue Air şi Tarom.

La REETEX, Suceava a reuşit să stabilească peste 20 de întâlniri, în cadrul cărora partenerii de discuţii au primit câte o mapă de prezentare ce conţinea materiale de promovare a turismului în Bucovina, o broşură de prezentare a aeroportului, precum şi oferte turistice concrete pentru sejururi de una, două şi şapte zile, toate prezentate în limba engleză.

Reprezentatul aeroportului sucevean a menţionat că a avut întâlniri cu reprezentanţi ai companiilor aeriene Transaero Airlines – Rusia, Ford Aviation – Marea Britanie, LOT – Polonia, Air Astana – Kazahstan, Air Moldova, cu tour-operatorii britanici Ariana Travel, Exclusive Packages Holidays, GTA Travel, Expedia, Hotels.com., precum şi cu consultanţi britanici în materie de turism şi aviaţie de la Brolin Consulting, GTI, GTA/Kuoni şi ARUP.

Cocuz a menţionat că toţi consultanţii au propus oferte de consultanţă pentru planificarea strategică, dezvoltarea rutelor, negocieri cu companii aeriene, e-commerce, precum şi de atragerea de turişti în zonă. Totodată, acesta s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai aeroporturilor din Bristol şi Luton.

Potrivit lui Cocuz, reprezentantul Aeroportului din Bristol a anticipat sosirea multor români în zonă, deoarece industria în Bristol este foarte dezvoltată, şomajul este redus şi sunt foarte multe locuri de muncă vacante, în special sezoniere. Acesta şi-a declarat interesul pentru deschiderea unei rute Suceava – Bristol în condiţiile în care forţa de muncă română va fi semnificativă în zonă.

Totodată, Academia de Aviaţie GTI Aviation Training s-a oferit să pună la dispoziţie cursuri de training acreditate IATA, pentru diverse categorii de personal aeroportuar, cu durata de o săptămână, cu practică de una, două zile pe Aeroportul Heathrow, la preţuri sensibil mai mici decât cele practicate de IATA.

 

Te-ar mai putea interesa și
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
Un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, au convenit luni să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro pe care să le......
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat ...
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului de energie nucleară
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului ...
Companiile Nuclearelectrica și Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) anunță semnarea unui emorandum de înțelegere ...
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii ...