Boosteroid, Intel şi Assus lansează o tehnologie de neegalat pentru industria de gaming

Companiile Boosteroid, Intel și ASUS fac echipă pentru a construi o platformă de jocuri online puternică și scalabilă, prin care permit oricui să joace chiar și jocurile care consumă cele mai multe resurse de pe orice dispozitiv.
Economica.net - mie, 25 nov. 2020, 10:47
Boosteroid, Intel şi Assus lansează o tehnologie de neegalat pentru industria de gaming

Pe scurt

• Experiența Intel în industria jocurilor și reputația sa de consilier de încredere conferă Boosteroid încredere în alegerea tehnologiei Intel®
• Boosteroid apreciază popularitatea ASUS în comunitatea de jocuri
• Colaboraea cu Intel și ASUS oferă Boosteroid servere accesibile de înaltă performanță, precum și o prezență globală pentru asistență tehnică rapidă și logistică
• Cu o platformă scalabilă și performantă, Boosteroid este gata să lanseze serviciul său de jocuri cloud în întreaga lume

Boosteroid este o companie de jocuri online care încearcă să își dezvolte prezența la nivel global pentru a satisface cererea pieței în plină expansiune a jocurilor online. Astăzi, cea mai importantă provocare de afaceri pentru companii precum Boosteroid este scalarea. Boosteroid și-a lansat serviciul de jocuri online în 2019 și înregistrează deja o creștere de 5 ori a bazei de clienți. Compania se concentrează pe furnizarea unei platforme de jocuri online ușor de utilizat, la prețuri accesibile, care permite oricui să joace orice joc, indiferent de dispozitivul pe care îl folosește.

Provocare
Inspirat de succesul furnizorilor de servicii cloud hiperscale, Boosteroid a dorit să construiască o platformă foarte scalabilă. Compania a colaborat cu Intel și ASUS pentru a primi ajutor la dezvoltarea și îmbunătățirea soluției sale globale. Abilitatea de a scala cu încredere împreună cu capabilitatea de a oferi performanțe cu latență redusă și eficiențe operaționale cerute de afacerea sa a fost cheia succesului.

Soluţie
Pentru a aborda scalabilitatea și problemele de performanță, Boosteroid colaborează cu Intel și ASUS. Intel și ASUS au ajutat Boosteroid să aleagă hardware-ul serverului corespunzător, cum ar fi procesoarele și unitățile SSD. O echipă de experți Intel a ajutat, de asemenea, Boosteroid să utilizeze Intel® VTune ™ Profiler. Acest lucru a permis Boosteroid să optimizeze performanțele hardware-ului și performanțele modulului său special de captare video, oferind o experiență excelentă de joc în cloud.

Rezultate
Platforma hardware Boosteroid, combinată cu modulul optimizat oferă un răspuns aproape instantaneu la joc și nu cere jucătorilor să descarce niciun software. Clienții pot juca cei mai pretențioși jocuri, chiar și fără un PC sau o consolă de top. Platforma extrem de scalabilă va permite Boosteroid să țină pasul cu creșterea numărului de clienți și să pună la dispoziția acestora noile dezvoltări de jocuri.

Scalarea pentru a menține ritmul cu creșterea pieței
Se așteaptă ca piața globală a jocurilor online să crească la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 10% până în 2025, ajungând la o valoare de 79 miliarde de dolari. Pentru a ține pasul cu ritmul de creștere și pentru a profita de noi oportunități și noi clienți, companiile de jocuri online trebuie să aleagă o infrastructură care să ofere performanțe ridicate și care poate scala rapid și la prețuri accesibile. Când Boosteroid a început să-și formeze modelul de afaceri, căuta un server hardware care să răspundă acestor nevoi.

Cu multe servere din care să aleagă, ASUS, Intel și Boosteroid au petrecut un an lucrând pentru a alege unul potrivit pentru afacere. Discutând cu ingineri de la ASUS și Intel, Boosteroid a reușit să-și cristalizeze cerințele și să aleagă un server care să ofere performanțe ridicate și eficiență energetică la un preț bun. Alegerea partenerilor cu o reputație dovedită în industria de gaming și un sprijin tehnic puternic au fost, de asemenea, considerente importante pentru Boosteroid. Aceste alegeri au fost esențiale în stabilirea afacerii pentru o scalare rapidă și extinsă, deoarece își extinde serviciile în întreaga Europă.

Server de jocuri online accesibil alimentat de Intel și ASUS
Platforma de jocuri cloud a lui Boosteroid (vezi Figura 1) este unică în industrie, deoarece toate jocurile sunt găzduite pe serverele Boosteroid de înaltă performanță și cu latență scăzută; utilizatorii primesc un flux video interactiv al gameplay-ului lor pe Internet. Dispozitivul utilizatorului este irelevant pentru experiența de joc. Mai mult, clienții nu trebuie să descarce browsere speciale sau instrumente software – toate actualizările (atât software, cât și hardware) sunt efectuate chiar de companie. Aceasta înseamnă că jucătorii pot rula jocuri de ultimă generație de pe dispozitive cu performanțe scăzute, depășite sau ultraportabile și pot juca oriunde există o conexiune la Internet. Dar asigurarea accesului eficient pe web la jocurile video de ultimă generație necesită un hardware puternic care poate răspunde instantaneu la activitatea de gaming.

Figura 1. Boosteroid utilizează tehnologie performantă de la ASUS și Intel pentru a-și implementa platforma de jocuri online performantă și scalabilă.

Boosteroid a lucrat îndeaproape atât cu Intel, cât și cu ASUS pentru a alege modelul de server potrivit care să ofere performanța necesară jocurilor online. Deoarece ASUS este cunoscut la nivel mondial ca o marcă de gaming și are o adopție largă în comunitatea degaming, Boosteroid a fost încrezător că ASUS va putea oferi un server care să-i satisfacă nevoile: ASUS * ESC4000-G4S. Acest server este echipat cu procesoare Intel® Xeon® Gold 6248 și Intel® SSD D3-S4510 Series cu un total de stocare de 3,84 TB. Serverul are, de asemenea, 192 GB de memorie, o conexiune de rețea de 10 Gbps și o unitate de procesare grafică pentru jocuri (GPU). Compania a luat în considerare inițial utilizarea unui procesor scalabil Intel® Xeon® din generația anterioară, dar a a ales a doua generație datorită câștigurilor impresionante de performanță. De exemplu, un procesor Intel® Xeon® Gold de a doua generație poate oferi un câștig de performanță de până la 1,33X procente comparativ cu generația anterioară.

„Boosteroid folosește procesoare Intel® pe baza performanțelor lor ridicate. O marjă suficientă de performanță a acestor procesoare ne permite să suportăm o sarcină în continuă creștere. Și aceste procesoare nu reprezintă un obstacol în performanța gazdei în ansamblu”, spune Ivan Ostretsov, director tehnic, Boosteroid.

Software-ul optimizat completează hardware-ul de înaltă performanță
Boosteroid a folosit Intel® VTune™ Profiler pentru a-și personaliza modulul de captare video. Codul personalizat permite jocuri complete de înaltă definiție (60 de cadre pe secundă/1080 pixeli) chiar și atunci când conexiunea la internet este de numai 14 Mbps. Prin reducerea cerințelor de calitate a conexiunii la internet, Boosteroid își pune la dispoziție platforma de jocuri pentru un număr mai mare de utilizatori. Compania folosește, de asemenea, alte instrumente software avansate pentru a reduce latența și bruiajull și oferă o ajustare dinamică a bitrate-ului. Această din urmă capacitate înseamnă că rețeaua Boosteroid poate regla calitatea sau dimensiunea conținutului din mers, ca răspuns la o calitate diferită a conexiunii la internet.

Boosteroid, Intel și ASUS colaborează pentru a îmbunătăți performanța platformei
Împărtăşirea cunoștințelor și colaborarea dintre Boosteroid, Intel și ASUS au ajutat Boosteroid să găsească soluția potrivită pentru nevoile sale. După cum s-a menționat mai devreme, inginerii ASUS au sfătuit Boosteroid cu privire la ce fel de hardware va avea nevoie pentru a-și atinge obiectivele de scalabilitate și performanță. Inginerii Intel, în colaborare cu Boosteroid, au optimizat performanța platformei de jocuri online. Prin utilizarea Intel® VTune™ Profiler, Boosteroid a câștigat o perspectivă internă asupra diferitelor aspecte ale performanțelor hardware și software și a reușit să le ajusteze și să le îmbunătățească. De exemplu, pe baza informațiilor colectate de la Intel® VTune™ Profiler, inginerii Intel au sugerat creșterea cantității de memorie pentru a îmbunătăți utilizarea procesorului. Intel® VTune™ Profiler a contribuit, de asemenea, la optimizarea performanțelor.

Boosteroid are o creștere semnificativă
Colaborarea strânsă dintre Boosteroid, Intel și ASUS a ajutat compania de jocuri online să aibă succes pe o piață aflată într-o creștere rapidă. Soluția tehnică Boosteroid este gata să ofere servicii de jocuri cloud în întreaga lume, deoarece a fost testată pe hub-urile de tehnologie distribuite ASUS. Compania intenționează acum să se extindă rapid, adăugând câteva sute de servere la centrele sale de date din Europa și din alte locuri. Cu hardware performant la un preț accesibil, Boosteroid poate atrage noi clienți. În curând, va oferi un model free-to-play pe lângă abonamentele sale accesibile de jocuri. Alte planuri viitoare includ oferirea de programe de loialitate și campionate de jocuri, precum și jocuri de realitate virtuală. În afara industriei jocurilor, compania intenționează să exploreze furnizarea de servicii de infrastructură virtuală pentru desktop (VDI) către companii, profitând de resursele de calcul subutilizate în afara perioadelor de vârf de joc. Cele trei companii așteaptă cu nerăbdare o relație de succes de lungă durată, care va ajuta Boosteroid să aducă maselor jocurile online.

„Inginerii Intel ne ajută întotdeauna să rezolvăm probleme legate de optimizarea setărilor mașinii virtuale gazdă și să împărtășim experiența și cunoștințele lor valoroase. Sprijinul lor ne ajută să rezolvăm cele mai complicate provocări tehnice”, Maksym Maksymov, șeful DevOps, Boosteroid.

Toţi ochii pe Boosteroid
Boosteroid este o companie internațională de jocuri online cu birouri în Ucraina, România, Serbia, Emiratele Arabe Unite și alte țări. Cofondatorii au conceput afacerea în 2017 și s-au lansat inițial în Europa de Est în 2019. Baza de clienți a companiei s-a extins rapid; compania se așteaptă să lanseze servicii în toată Europa în septembrie 2020. Catalogul de jocuri al companiei include mai mult de 200 de jocuri și au peste un milion de înregistrări de utilizatori cu aproximativ 100.000 de jucători activi. În prezent, Boosteroid are peste 80 de angajați, şi se așteaptă să dezvolte echipa în timp.

Toţi ochii pe ASUS
Înființată în 1989 și cu sediul central în Taipei, ASUS este o companie multinațională cunoscută pentru crearea unora dintre cele mai bune plăci de bază și computere personale, monitoare, plăci grafice, routere și alte soluții tehnologice din lume. ASUS are relații de lungă durată cu alți jucători de top din industrie, inclusiv Intel. Pe măsură ce compania a extins diverse linii de produse, a dezvoltat un sub-brand unic numit Republic of Gamers (ROG), o divizie dedicată creării de echipamente de joc remarcabile, cu performanțe și calitate ridicate. Inspirat de „In Search of Incredible brand spirit”, ASUS a câștigat mai mult de 11 premii în fiecare zi în 2019 și se clasează printre cele mai bune companii din lume în topul Forbes și cele mai admirate companii din lume din topul Fortune. Astăzi, ASUS are peste 15.000 de angajați.

Componentele tehnice ale soluției

  • ASUS ESC4000-G4S. Oferă o performanță incredibilă a serverului 2U cu cea mai bună capacitate de memorie și lățime de bandă din clasă.
  • Procesor Intel® Xeon® Gold 6248. Oferă performanța ridicată necesară pentru o ofertă de tip desktop-as-a-service.
  • SSD Intel® Seria D3-S4510. Unitățile de mare capacitate au un consum și o fiabilitate excelente.
  • Profiler Intel® VTune™. Performanța platformei este îmbunătățită prin optimizări pentru hardware Intel.
Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...