1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Extern

Boris Johnson preia conducerea guvernului britanic: Merkel vrea să continue o "prietenie strânsă" cu Londra

Cancelarul german Angela Merkel l-a felicitat marţi pe noul premier britanic Boris Johnson, insistând asupra faptului că ea şi-ar dori să continue "prietenia strânsă" cu Marea Britanie, aflată în plin divorţ de UE, informează AFP.

23 iul, 2019 | Agerpres

"Îl felicit pe Boris Johnson şi aştept cu nerăbdare o bună colaborare. Cele două ţări ale noastre trebuie să continue să fie unite printr-o prietenie strânsă", a subliniat şefa guvernului german într-un mesaj pe Twitter postat de către purtătoarea sa de cuvânt Ulrike Demmer.

În una din primele declaraţii făcute după alegerea sa, Boris Johnson a promis, aşa cum a făcut şi în timpul campaniei sale, că Brexitul va avea loc la 31 octombrie, o nouă dată prevăzută după ce Regatul Unit a eşuat în ratificarea acordului de retragere negociat cu UE înainte de sfârşitul lunii martie.

Boris Johnson, fost ministru de externe, care a concurat cu actualul şef al diplomaţiei britanice Jeremy Hunt la şefia Partidului Conservator şi implicit la funcţia de prim-ministru, a obţinut 66% din voturile celor aproximativ 159.000 membri ai Partidului Conservator care s-au exprimat.

Potrivit AFP, cancelarul german se află în prezent în vacanţă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO