Bosch, gata pentru o investiție de 3 mld. euro în divizia de semiconductori

Bosch planifică să investească, până în 2026, trei miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte a programului de finanțare IPCEI pentru microelectronică și tehnologia comunicațiilor.
Robert Stan - Dum, 17 iul. 2022, 18:23
Bosch, gata pentru o investiție de 3 mld. euro în divizia de semiconductori

De la mașini și biciclete electrice până la aparate electrocasnice și portabile – semiconductorii sunt o parte integrantă a tuturor sistemelor electronice. Bosch mizează pe creșterea importanței lor și anunță investiții suplimentare pentru a-și consolida propria afacere cu semiconductori.

Până în 2026, Bosch planifică să investească încă trei miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte din programul de finanțare IPCEI pentru microelectronică și tehnologia comunicațiilor.

„Microelectronica este viitorul și este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, deținem o cheie principală pentru mobilitatea de mâine, Internetul lucrurilor și ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezintă «Tehnică pentru o viață»,” a declarat Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație al grupului, în cadrul evenimentului Bosch Tech Days 2022 de la Dresda.

O parte din suma de trei miliarde anunțată de Bosch va ținti construirea a două noi centre de dezvoltare – în Reutlingen și Dresda – cu un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro. În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spațiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătrați la fabrica sa de plăcuțe semiconductoare din Dresda.

„Ne pregătim, în beneficiul clienților noștri, pentru creșterea continuă a cererii de semiconductori. Pentru noi, aceste componente în miniatură înseamnă o afacere mare”, a detaliat Hartung.

În cadrul Legii Europene privind Cipurile, Uniunea Europeană și guvernul federal german oferă fonduri suplimentare pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru industria europeană de microelectronice. Scopul este de a dubla ponderea Europei din producția globală de semiconductori de la 10 la 20 de procente până la sfârșitul deceniului. Noul IPCEI recent lansat pentru Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor este destinat în primul rând să promoveze cercetarea și inovarea.

„Europa poate și trebuie să își valorifice propriile puncte forte în industria semiconductorilor. Mai mult ca niciodată, obiectivul trebuie să fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene”, consideră Stefan Hartung.

Bosch a făcut mai multe investiții în afacerea sa de semiconductori în ultimii ani. Cel mai bun exemplu în acest sens este fabrica din Dresda, care a fost deschisă în iunie 2021. Cu un miliard de euro, este cea mai mare investiție unică din istoria companiei.

Centrul de semiconductori din Reutlingen este, de asemenea, extins sistematic. De acum până în 2025 Bosch urmează să investească aproximativ 400 de milioane de euro în extinderea capacității de producție și în conversia spațiului existent al fabricii.

De asemenea, Bosch construiește un nou centru de testare pentru semiconductori în Penang, Malaysia. Începând cu 2023, acest centru va fi folosit pentru a testa cipurile și senzorii semiconductori finiți.

Citește și:

– Mihai Boldijar, Bosch: Angajații calificați devin tot mai greu de găsit. Iar problema se acutizează de la un an la altul

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...