Bosnia-Herţegovina, „un butoi cu pulbere”: 3.000 de potenţiali terorişti pe teritoriul său – servicii de informaţii

În Bosnia-Herţegovina există 3.000 de potenţiali terorişti, ceea ce arată că ţara este ''un butoi cu pulbere'' când vine vorba de terorism, potrivit serviciilor de informaţii, relatează marţi agenţia de presă croată Hina.
Economica.net - mar, 20 ian. 2015, 15:22
Bosnia-Herţegovina,

Ministrul bosniac pentru afaceri civile şi fost mult timp oficial în cadrul serviciilor de informaţii iugoslave, Sredoje Novic, a afirmat, într-un interviu publicat marţi de cotidianul Press RS, că Bosnia-Herţegovina este expusă atacurilor teroriste şi că din structurile sale politice fac parte persoane care au susţinut terorismul, scrie Agerpres.

”Un număr mare de persoane care au ajuns pe anumite poziţii în structurile politice ale ţării nu numai că nu oferă sprijin, ci sunt direct implicate în potenţiale structuri teroriste”, a declarat Novic, explicând faptul că agenţia naţională de spionaj deţine informaţii că, în urmă cu cinci ani, extremiştii încercau să se infiltreze în partidele politice şi în instituţiile guvernamentale, dar că nu s-a făcut nimic pentru împiedicarea lor.

”Ei şi-au atins scopul şi autorităţile nu au făcut aproape nimic pentru a-i împiedica”, a afirmat Novic, adăugând că oficiali importanţi din domeniul securităţii se tem de extremiştii apropiaţi regimurilor şi ţărilor unde sunt recrutaţi terorişti.

”Numeroase avertizări, inclusiv declaraţiile repetate ale directorului Agenţiei de Securitate (OSA), Almir Dvuzo, au indicat că există 3.000 de potenţiali terorişti în Bosnia-Herţegovina, ceea ce arată că ţara este un butoi cu pulbere când vine vorba de terorism. În prezent, pur şi simplu nu este posibilă monitorizarea unui astfel de număr mare de potenţiali terorişti şi mă tem că Bosnia-Herţegovina se va confrunta în curând cu probleme foarte grave”, a declarat Novic.

Sredoje Novic bănuieşte că opoziţia unora dintre partidele musulmane bosniace faţă de schimbările la legea naţională privind reşedinţa este motivată de dorinţa a face posibil ca ”potenţiali terorişti, agenţi inactivi şi spioni din state islamice” să se înregistreze la orice adresă, inclusiv la cea a preşedinţiei de stat sau a unei organizaţii religioase.

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom Food, lansează în București AD/01, un nou "studio tech" care se va ocupa......
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...