1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

News

Bostan: Angajaţii din Ministerul Comunicaţiilor nu ştiu să utilizeze decât 5% din capacităţiile de calcul ale instituţiei

Nivelul de competenţă şi abilităţi digitale nu mai este suficient, în acest sens pot spune să oamenii din Ministerul Comunicaţiilor nu ştiu să utilizeze decât 5% din capacităţile de calcul existente în instituţie, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

10 mai, 2016 | Agerpres

'Nu este suficient să ai prima intenţie dacă nu este susţinută de o strategie pe termen lung. Eu spun că asta va face diferenţa în următorii ani. Tehnologia este cumva inertă. Importanţi sunt conducătorii şi cei care pun în operă această tehnologie. În ultimul timp, la toate conferinţele la care mă duc, toată lumea vorbeşte despre aceleaşi lucruri; câte obiecte sunt conectate la Internet, despre cloud, şi dacă ne uităm pe prezentările făcute, observăm că nici Excell-ul nu ştiu să-l folosească bine, chiar şi Word-ul din prezentare. Sunt siderat. Dacă ne ducem la companii, observăm că ei nu-şi folosesc Excell-ul, dar vorbesc la conferinţe de toate tehnologiile. Şi în compania mea am observat că oamenii nu ştiau să folosească elemente esenţiale, de bază. Observ acelaşi lucru în minister. Ei nu ştiu să folosească capacitatea de calcul existentă în minister decât în proporţie de 5%', a spus Bostan.

Cum se raportează România secolului 21 la era digitalizării globale, care sunt beneficiile aduse economiei prin implementarea tehnologiei moderne şi care pot fi sursele de finanţare pentru cercetare, sunt doar câteva dintre temele discutate, marţi, în cadrul dezbaterii 'Tehnologie şi inovaţie în economia românească', organizată la Bucureşti.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO