1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

News

Bostan: Deficitul bugetar ar putea fi de 3,6% din PIB în 2017, cu măririle date de Parlamentul actual

Deficitul bugetar ar putea fi de 3,6% din PIB în 2017, potrivit unei prognoze, ca urmare a măririlor date de Parlamentul actual, a declarat, marţi, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, într-o conferinţă de specialitate.

28 iun, 2016 | Agerpres

'Ar trebui legată cumva munca de performanţă. Eu nu sunt de acord cu sistemul de salarizare existent în acest moment (în sectorul Educaţiei n.r.). Bugetul nostru nu ţine (la mărirea salariilor n.r.). În momentul de faţă deficitul bugetar prognozat este de 3%, anul viitor este o prognoză care spune că e undeva de 3,6%, cu toate măririle date de Parlamentul actual, care a tot dat, ceea ce înseamnă posibilitatea intrării României într-o procedură de deficit bugetar excesiv. O mărire de salarii în zona asta de Educaţie nu ar provoca decât pagube pe următorii 2-3-5 ani, dar pagube pe care nu le mai poţi recupera', a spus Bostan.

El a precizat că România consumă mai mult decât produce.

'Noi consumăm mai mult decât producem, e foarte riscant. Nevoile sunt mai mari decât posibilităţile. Noi, în momentul de faţă, trebuie să conştientizăm şi asta nu conştientizăm, consumăm mai mult decât producem şi e gaură în fiecare an şi gaura asta se acumulează şi se rostogoleşte. Ăsta este mersul economiei. Noi trebuie să avem o perspectivă de obţinere de plus valoare mai mare decât gaura în viitor. Atunci cine ne mai dă bani? Dumneavoastră i-aţi da bani cuiva, împrumut, cuiva care păgubeşte? Poate i-aţi da, dar i-aţi mări dobânda. Asta este situaţia României. Eu nu cred că măririle rezolvă problema. Eu cred că implicarea privată, cred că trecerea într-un sistem mixt public privat ar putea să rezolve problema', a mai afirmat ministrul Comunicaţiilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO