Boteanu: România va beneficia în 2014-2020 de peste 9 miliarde euro din FEADR

România va beneficia în perioada 2014-2020 de peste 9 miliarde de euro din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Carmen Mihaela Boteanu, director general adjunct al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală - Autoritatea de management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.
Economica.net - sâm, 11 oct. 2014, 14:06
Boteanu: România va beneficia în 2014-2020 de peste 9 miliarde euro din FEADR

‘Unul din programele prin care aceşti bani vor ajunge în România este Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, care va beneficia de un buget de peste 9 miliarde de euro din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR), plus buget de stat, cofinanţare naţională’, a afirmat Boteanu referindu-se la oportunităţile de finanţare de care va beneficia ţara noastră.

Ea a precizat că banii se vor aloca atât pentru exploataţii agricole, ferme zootehnice şi vegetale, cât şi pentru procesare, punându-se accent pe crearea lanţului scurt de aprovizionare, adică investiţii care să cuprindă atât ferme, cât şi depozite unde se colectează, sortează, procesează, astfel încât produsele să aibă o valoare adăugată mult mai ridicată şi evident să fie competitive pe alte pieţe.

Tot în cadrul acestui program există posibilităţi de finanţare pentru infrastructură, România având mare nevoie de acest tip de investiţii, a adăugat Boteanu.

‘Fondurile vor fi folosite pentru infrastructura de transport, infrastructură de apă potabilă şi ape uzate, dar şi de investiţii educaţionale, sociale, chiar şi în domeniul sănătăţii, adică dispensarele din mediul rural. O alocare semnificativă, de circa 30% din suma totală, va fi îndreptată spre măsurile de agromediu şi climă, în vreme ce Grupurile de Acţiune Locală (GAL), care contribuie la dezvoltarea comunităţii, beneficiază de o alocare de 700 milioane euro. GAL-urile pot dezvolta proiecte atât pe parte de proiecte de infrastructură, cât şi pe parte de mediu de afaceri’, a precizat Carmen Mihaela Boteanu.

Carmen Mihaela Boteanu participă la acest final de săptămână la Conferinţa ‘Tradiţie şi inovaţie în zona de Vest a României – Investim cu fonduri europene şi sprijin guvernamental’, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, filiala Arad.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...