Brazilia: 18 arestări, sâmbătă, după manifestaţii anti-Mondial

Cel puţin 18 persoane au fost arestate sâmbătă în cursul manifestaţiilor împotriva Campionatului Mondial de fotbal care au avut loc la Belo Horizonte (sud-est) şi Fortaleza (nord-est), în timp ce la Rio de Janeiro poliţia a dispersat suporteri argentinieni turbulenţi, relatează AFP.
Economica.net - Dum, 15 iun. 2014, 04:40
Brazilia: 18 arestări, sâmbătă, după manifestaţii anti-Mondial

La Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais, a fost organizată o manifestaţie în centrul oraşului în momentul în care Columbia întâlnea Grecia (3-0) pe un stadion din apropiere, a informat postul de radio CBN citând surse din cadrul poliţiei.

Cei aproximativ 200 de manifestanţi, care vroiau să ajungă la stadionul Mineirao unde se desfăşura partida, au fost împrăştiaţi de poliţie fără probleme, iar 15 persoane au fost arestate având asupra lor cocteiluri Molotov şi arme albe.

La Fortaleza, capitala statului Ceara unde Uruguayul a fost învins (3-1) de Costa Rica, peste o sută de militanţi împotriva Campionatului Mondial de fotbal au defilat în apropierea stadionului Castelao după care s-au retras. Site-ul de informaţii G1 a anunţat că trei persoane au fost arestate.

Autorităţile poliţieneşti nu au putut fi contactate de AFP pentru a confirma aceste arestări.

La Rio de Janeiro, pe celebra plajă Copacabana, aproximativ 1.500 de suporteri argentinieni, rivali istorici ai brazilienilor, au sărbătorit cu o zi înainte de intrarea în cursă a selecţionatei lor care întâlneşte duminică, pe Maracana, echipa Bosniei, potrivit G1.

Cu un aer provocator, unii dintre ei au scandat în direcţia trecătorilor: ‘Maradona e mai bun ca Pele!’, a informat G1.

În euforia momentului, ei au blocat artera rutieră de pe malul mării înainte de a fi dispersaţi de poliţia care a făcut uz de spray-uri cu piper.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...