Brazilia a fost retrogradată de Fitch

Fitch a retrogradat ratingul de credit al Braziliei în valută şi monedă locală de la 'BBB' la 'BBB minus', cu perspectivă negativă, iar plafonul de ţară a fost revizuit în scădere, de la 'BBB plus' la 'BBB', se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.
Economica.net - vin, 16 oct. 2015, 06:57
Brazilia a fost retrogradată de Fitch

Retrogradarea reflectă majorarea poverii datoriei guvernamentale, dificultăţile cu care se confruntă consolidarea fiscală şi înrăutăţirea perspectivelor de creştere economică, apreciază Fitch.

Perspectiva negativă indică opinia agenţiei privind persistenţa performanţelor scăzute în economie, în timp ce incertitudinile politice vor întârzia redresarea investiţiilor şi a economiei, Agerpres.

Fitch estimează că deficitul va ajunge aproape de 9% din PIB în 2015, din cauza ratelor mai ridicate ale dobânzilor. Povara datoriei guvernamentale ar urma să ajungă la aproape 70% din PIB până în 2016 şi va continua să crească în 2017, avertizează agenţia.

Recesiunea din Brazilia ar putea fi mai extinsă şi ar putea dura mai mult decât previziona anterior Fitch. De asemenea, perspectivele de creştere pe termen mediu sunt slabe, comparativ cu alte state emergente importante. Fitch se aşteaptă la un declin al PIB-ului Braziliei de 3% în 2015 şi de 1% anul viitor, înainte de o redresare modestă în 2017.

Luna trecută, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a retrogradat ratingul suveran al Braziliei la categoria ‘junk’ (nerecomandată pentru investiţii) şi a avertizat că în următoarele luni ar putea revizui din nou în scădere calificativul.

‘Dificultăţile politice cu care se confruntă Brazilia au continuat să crească, afectând capacitatea Guvernului de a realiza un buget pe 2016 care să fie în concordanţă cu deciziile fiscale adoptate în prima parte a celui de-al doilea mandat al preşedintelui Dilma Rousseff’, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Brazilia este a doua mare economie emergentă a lumii, după China.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...