1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Brazilia: Poliţia dispersează cu gaze lacrimogene manifestanţii la Sao Paulo

Poliţia din metropola braziliană Sao Paulo a folosit luni gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de manifestanţi ce susţin greva angajaţilor de la metrou, notează AFP.

09 iun, 2014 | Agerpres

Demonstranţii au blocat la ora locală 06:00 (09:00 GMT) o arteră principală a capitalei financiare braziliene, incendiind pubele şi anvelope de maşină.

Cu numai trei zile înaintea începerii Cupei Mondiale la Fotbal ce va avea loc în Brazilia, angajaţii de la compania de metrou din Sao Paulo, metropolă ce va găzdui meciul inaugural Brazilia - Croaţia, au intrat în a cincea zi de grevă pentru a solicita o creştere cu 12,2% a salariilor.

Metroul din Sao Paulo transportă zilnic 4,5 milioane de persoane şi este mijlocul de transport cel mai rapid pentru a ajunge la stadionul Itaqueirao.

Greva afectează parţial trei dintre cele cinci linii de metrou, iar efectele se resimt asupra transportului rutier, unde în ultimele zile s-au înregistrat ambuteiaje grave. Luni dimineaţă lungimea coloanelor de maşini blocate în trafic depăşea 90 de kilometri în metropola braziliană ce are 20 de milioane de locuitori.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO