1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Brazilia va majora preţul berii numai după Cupa Mondială

Preţul berii şi al băuturilor carbogazoase, al căror consum va bate recorduri în timpul Campionatului Mondial de Fotbal care se va desfăşura în Brazilia, va fi majorat după fluierul final, a promis marţi un membru al guvernului, citat de AFP.

14 mai, 2014 | Agerpres

Cu toate că autorităţile braziliene au prevăzut să mărească aceste preţuri cu începere din luna iunie, ministrul de finanţe, Guido Mantega, a dat asigurări în faţa presei că măsura în cauză va fi amânată.

'Guvernul va amâna majorarea impozitelor, iar această decizie va amâna creşterea preţurilor. Va fi un Mondial fără băuturi cu preţuri majorate', a afirmat el.

O cutie cu bere de 350 de mililitri poate costa în Brazilia între doi şi trei reali într-un supermagazin (între 0,65 şi un euro), iar o băutură carbogazoasă de aceaşi mărime costă între 1,8 şi 2,70 de reali (0,6 şi 0,9 euro).

Brazilia aşteaptă peste 600.000 de vizitatori străini pe durata Mondialului care se va defăşura între 12 iunie şi 13 iulie, pe lângă aproximativ trei milioane de turişti locali.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO