BRD: Fermierii pot obţine în avans până la 90% din cuantumul subvenţiei pe suprafaţă pentru 2014

Fermierii care au nevoie de lichidităţi pentru efectuarea lucrărilor agricole pot obţine în avans, de la BRD-Groupe Société Générale, până la 90% din cuantumul subvenţiei pe suprafaţă pentru anul 2014, fondurile urmând să fie acordate de Agenţia de Plăţi si Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din toamna acestui an.
Economica.net - mie, 06 aug. 2014, 07:02
BRD: Fermierii pot obţine în avans până la 90% din cuantumul subvenţiei pe suprafaţă pentru 2014

BRD-Groupe Société Générale a semnat convenţia tripartită cu APIA şi FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) în vederea finanţării fermierilor ce beneficiază de subvenţii APIA în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) – campania 2014, a anunţat banca.

Fermierii pot obţine în avans până la 90% din cuantumul subvenţiei APIA care, pentru anul 2014, este de 120 de euro pe hectar, cu aproximativ 9% mai mult decât în anul 2013. Pe lângă avansul sporit, celelalte avantaje pentru fermieri sunt reprezentate de documentaţia simplificată şi cerinţele reduse de garanţii, creditul fiind pus la dispoziţie după prezentarea adeverinţei APIA.

‘Începând cu această campanie de prefinanţare, datorită implementării unui flux de lucru simplificat, banca poate pune la dispoziţia fermierilor credite de prefinanţare subvenţii chiar de la momentul încheierii acordului tripartit cu APIA şi FGCR. Odată ce APIA demarează procesul de eliberare a adeverinţelor, fermierii care au nevoie de lichidităţi în avans pentru efectuarea lucrărilor agricole şi au ales BRD ca bancă finanţatoare se pot prezenta cu adeverinţa APIA la oricare dintre agenţiile băncii aflate în proximitatea afacerii sale agricole pentru a intra în posesia banilor. Analiza şi documentaţia simplificată ce caracterizează aceste tipuri de credite asigură finanţarea în timp scurt a agricultorilor’, a declarat Bogdan Spuza, Director Executiv Marketing şi Management Produse.

BRD rămâne un partener solid al sectorului agricol, preocupat constant de diversificarea portofoliului de produse destinate acestui sector astfel încât să răspundă nevoilor din ce în ce mai diversificate ale fermierilor din România, atât în ceea ce priveşte necesarul de finanţare pe termen scurt (credite de prefinanţare a subvenţiilor APIA, credite de campanie agricolă, etc.) cât şi proiectele de investiţii (inclusiv cele cu componenta fonduri europene).

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi banca lider pe piaţa românească a creditelor sindicalizate.

Banca are 2,3 milioane de clienţi şi operează o reţea de aproximativ 870 de unităţi. Cu aproape 2,3 milioane de carduri valide şi o reţea de acceptare de peste 22.100 de POS-uri şi 1.500 de ATM-uri, BRD este lider pe piaţa românească a cardurilor şi pe piaţa de factoring, cu operaţiuni de factoring de 918 milioane de euro în 2013.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 148.000 de angajaţi în 76 de ţări şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
România și Bulgaria au ajuns la o înțelegere cu privire la relaxarea traficului transfrontalier
Viceministrul bulgar al Transporturilor şi Comunicaţiilor, Nikolai Naidenov, şi prim-colaborator la Ambasada României în Bulgaria, Bogdan Ţebrean, au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra......
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele din blocul comunitar
Uniunea Europeană şi Norvegia își vor întâri colaborarea în privința furnizării de gaze naturale către statele ...
Uniunea Europeană şi Norvegia au stabilit să-şi intensifice cooperarea pentru a garanta surse adiţionale de aprovizionare ...
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor ...
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...