1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Extern

Brexit-Europarlamentare 2019: Marea Britanie ar putea participa la alegeri, un motiv pentru o adâncire a crizei din Albion

Posibilitatea ca Regatul Unit să participe la alegerile europene din mai nu poate fi exclusă, a anunţat joi ministrul britanic al Brexitului Stephen Barclay, evocând o perspectivă de natură să accentueze criza politică în Regatul Unit, relatează Reuters citat de News.ro.

04 apr, 2019 | News.ro

”Să avem alegeri europene la trei ani după ce ţara a votat pentru o ieşire (din Uniunea Eurpeană) ar fi dăunător pentru întreaga noastră politică”, a comentat Barclay în Parlament, la Westminster.

”Dacă noi suntem membri ai Uniunii Europene, dreptul comunitar ne cere să avem alegeri europene”, a recunoscut el.

Premierul Theresa May a anunţat că nu doreşte ca regatul să participe la alegerile europene, însă această posibilitate va fi dificil de evitat în cazul în care deputaţii nu-i aprobă acordul retragerii.

Camera Comunelor a adoptat miercuri seara un amendament care o obligă pe Theresa May să obţină o amânare a Brexitului, pentru a evita riscul unei ieşiri din UE fără acord (”no deal”) la 12 aprilie.

Acest amendament, iniţiat de către deputata laburistă Yvette Cooper, a fost adoptat de către deputaţi cu 313 la 312 voturi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO