Brexit: Există încă „puncte problematice” în propunerea înaintată de Boris Johnson (Juncker)

Propunerea prezentată miercuri de prim-ministrul britanic Boris Johnson pentru a permite o ieşire negociată a Marii Britanii din Uniunea Europeană "comportă încă unele puncte problematice", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, după o discuţie prin telefon cu şeful guvernului de la Londra, transmite AFP.
Economica.net - mie, 02 oct. 2019, 18:08
Brexit: Există încă

Juncker a „recunoscut progresele pozitive, mai ales în ce priveşte alinierea completă a reglementării pentru toate mărfurile şi controlul mărfurilor provenind din Marea Britanie şi care intră în Irlanda de Nord”, se afirmă în comunicatul emis de biroul său de presă.

Preşedintele Comisiei „a notat de asemenea că există în continuare câteva puncte problematice care vor necesita o muncă suplimentară în zilele următoare, mai ales în ce priveşte guvernanţa „backstop”-ului (plasa de siguranţă pentru Irlanda)”, adaugă sursa citată.

„Trebuie să dispunem de o soluţie juridic operaţională care să răspundă tuturor obiectivelor plasei de siguranţă: împiedicarea unei frontiere dure, menţinerea cooperării Nord-Sud şi a economiei insulei, şi păstrarea pieţei unice a UE şi a locului Irlandei în aceasta”, i-a transmis Juncker lui Johnson.

Jean-Claude Juncker va discuta cu premierul irlandez Leo Varadkar şi „va asculta cu atenţie punctul său de vedere”, se mai spune în comunicat.

La rândul său, negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, va informa şi consulta Parlamentul European şi pe reprezentanţii statelor membre.

Comunicatul mai precizează că „vor avea loc reuniuni între echipele de negociere ale UE şi Regatului Unit la Bruxelles în zilele următoare”.

Consilierul lui Boris Johnson, David Frost, a sosit la miercuri Bruxelles, unde a avut deja o reuniune de lucru cu colaboratorii lui Michel Barnier.

Te-ar mai putea interesa și
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul hipermarket Carrefour din zonă este situat în incinta Argeș Mall,......
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...
McDonald’s deschide un nou restaurant la Pitești, în care a investit peste 4 milioane de lei
McDonald’s deschide un nou restaurant la Pitești, în care a investit peste 4 milioane de lei
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, marchează o nouă etapă în ...