1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Brexit: Jean-Claude Juncker se va întâlni miercuri la Bruxelles cu premierul Scoţiei

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni miercuri la Bruxelles cu premierul scoţian Nicola Sturgeon, în cadrul eforturilor acesteia de menţinere a Scoţiei în Uniunea Europeană în pofida Brexitului, a anunţat un purtător de cuvânt al executivului de la Bruxelles, relatează AFP.

29 iun, 2016 | Agerpres

Întrevederea va avea loc la sediul Comisiei Europene la ora 17:00 locală (15:00 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt, Margaritis Schinas, pe Twitter. Nicola Sturgeon se va întâlni, de asemenea, la începutul zilei cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

În Scoţia, 62% dintre votanţi s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, iar guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în UE, inclusiv prin organizarea 'foarte probabilă', potrivit Nicolei Sturgeon, a unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit.

Rezultatele definitive ale referendumului desfăşurat joi arată că 51,9% dintre britanici au votat în favoarea Brexitului. Prezenţa la vot a fost de 72,2%. Numărul votanţilor care s-au pronunţat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO