1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Brexit: Michel Barnier se va întâlni marţi cu negociatorii britanici

Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, se va întâlni marţi la Bruxelles cu negociatorii britanici, a anunţat luni un purtător de cuvânt al UE, relatează AFP.

04 mar, 2019 | Agerpres

Michel Barnier a declarat că UE este pregătită să ofere garanţii suplimentare Regatului Unit pentru a facilita aprobarea acordului de ''divorţ'' de către parlamentul britanic, potrivit unui interviu publicat sâmbătă de mai multe ziare europene. Noua vizită a avocatului general Geoffrey Cox, responsabil cu acordarea de consultanţă juridică guvernului, şi a ministrului pentru Brexit, Stephen Barclay, survine cu mai puţin de o lună înainte de Brexit, programat pentru 29 martie.

Uniunea Europeană este pregătită să ofere Marii Britanii concesii în disputa legată de clauza de ''backstop'' privind frontiera nord-irlandeză, a declarat Michel Barnier, potrivit ediţiei de sâmbătă a cotidianului german Die Welt, citat de dpa.

Michel Barnier a precizat că ştie că în Marea Britanie circulă impresia greşită că acest mecanism ar putea fi o capcană care să ţină ţara legată de Uniunea Europeană, dar a insistat că nu este cazul.

El a dat asigurări că Bruxellesul este gata să ofere noi garanţii, asigurări şi clarificări că nu ar urma să fie vorba decât de o aplicare temporară a controversatului mecanism.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO