1EUR = 4.8741 RON

Extern

Brexit: Ministrul irlandez al justiţiei respinge acuzaţiile lui Boris Johnson privind o blocadă europeană

Ministrul irlandez al justiţiei, Helen McEntee, a respins duminică acuzaţiile premierului britanic Boris Johnson potrivit cărora Uniunea Europeană ameninţă să instaureze o blocadă în Irlanda de Nord, după o săptămână de tensiuni între Londra şi Bruxelles, transmite AFP, potrivit Agerpres. 

13 sep, 2020 | Agerpres

'Pur şi simplu nu este cazul', 'orice insinuare că se va crea o nouă frontieră este pur şi simplu falsă' a reacţionat Helen McEntee la postul Sky News.

Într-un articol publicat sâmbătă în Daily Telegraph, Boris Johnson şi-a apărat intenţia de a reveni parţial asupra acordului de Brexit, susţinând că este constrâns la aceasta de 'ameninţarea' că UE va instaura o 'blocadă' în Irlanda de Nord graţie unei 'interpretări extreme' a textului, împiedicând intrarea produselor alimentare din Regatul Unit, potrivit Agerpres. 

Helen McEntee a reamintit că dispoziţiile referitoare la Irlanda de Nord din tratatul care codifică retragerea Marii Britanii din UE au fost acceptate de cele două părţi pentru a garanta o concurenţă loială după Brexit.

Prevederile mai vizează să se evite revenirea la o frontieră fizică pe insula Irlanda, însângerată de cele trei decenii de 'Tulburări' până la semnarea Acordurilor de Pace din Vinerea Mare în 1998.

Tratatul 'garantează integritatea Irlandei de Nord ca parte integrantă a Regatului Unit', el 'garantează că nu vom vedea reapărând vreo frontieră', a subliniat ministrul irlandez al justiţiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO