1EUR = 4.7415 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Brexit: Parlamentarii britanici ar putea vota săptămâna viitoare un acord revizuit, anunţă ministrul de finanţe Hammond

Parlamentarii britanici ar putea fi chemaţi să voteze săptămâna viitoare un acord revizuit pentru Brexit, deoarece negocierile cu Uniunea Europeană au fost constructive, a declarat joi ministrul de finanţe Philip Hammond, citat de Reuters.

21 feb, 2019 | Agerpres

Dacă premierul Theresa May nu va obţine un acord aprobat de parlamentul de la Londra, va trebui să aleagă: amână retragerea Regatului Unit din UE sau aruncă în haos cea de-a cincea economie a lumii, prin punerea în practică a Brexit-ului la data stabilită, 29 martie, arată agenţia.

Întrebat de BBC ce se va întâmpla săptămâna viitoare, Hammond a spus: "Ar putea fi o ocazie de a readuce votul în Camera Comunelor - poate fi o ocazie, dar asta va depinde de progresele realizate în următoarele câteva zile".

Ministrul britanic a apreciat că discuţiile de miercuri între May şi preşedintele Comisiei Europene au fost "bune şi productive" şi a adăugat că ambele părţi au vorbit despre acordarea unor garanţii că mecanismul de siguranţă pentru frontiera Regatului Unit cu Irlanda va fi doar "un aranjament temporar". "Acesta este un termen care nu a mai fost folosit şi cred că este semnificativ", a menţionat Hammond. "Ambele părţi au fost de acord că declaraţia politică poate fi extinsă, de exemplu, pentru a răspunde preocupărilor exprimate în unele părţi din Camera Comunelor privind drepturile angajaţilor", a susţinut el.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO