1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Brexit: Prima întâlnire dintre ministrul britanic David Davis şi negociatorul UE Michel Barnier

Ministrul care coordonează procedurile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) are luni o primă întâlnire cu negociatorul-şef pentru Brexit al Comisiei Europene, transmite AFP. 

21 noi, 2016 | Agerpres

David Davis şi Michel Barnier au programată o rundă de discuţii la Bruxelles, urmând să se deplaseze marţi la Stasbourg.

Aceste vizite, primele efectuate de către ministrul Davis de la referendumul britanic pentru ieşirea din UE, 'nu au drept scop deschiderea negocierilor, întrucât acestea nu pot începe înainte de activarea Articolului 50, pregătirea terenului pentru un dialog constructiv, astfel încât ieşirea din UE să decurgă lin, spre binele tuturor celor implicaţi', au transmis oficiali din ministerul coordonat de David Davis.

După întâlnirea de la Bruxelles cu Michel Barnier, ministrul britanic va avea, marţi, o întrevedere cu Guy Verhofstadt, belgianul fiind negociatorul pe Brexit desemnat de către Parlamentul European, a explicat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al lui David Davis.

Premierul britanic Theresa May, care la finalul lui octombrie a luat parte la primul său summit european în calitate de prim-ministru, a promis că va declanşa procesul de ieşire a Marii Britanii din UE până la sfârşitul lui martie 2017. Partenerii săi europeni au exclus demararea unor negocieri cu Londra înainte de activarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO