Brexit: Regimul de impozitare a expaţilor în Franţa va fi cel mai favorabil din Europa – premierul francez

Regimul de impozitare a expaţilor în Franţa va fi cel mai favorabil din Europa, iar firmele străine vor putea mai uşor să-şi deschidă filiale în această ţară, a anunţat, miercuri, premierul Manuel Valls, la prezentarea măsurilor destinate să atragă la Paris angajaţii din sectorul financiar britanic, transmit RFI, Reuters şi site-ul thelocal.fr.
Economica.net - mie, 06 iul. 2016, 14:41
Brexit: Regimul de impozitare a expaţilor în Franţa va fi cel mai favorabil din Europa - premierul francez

Regimul francez de impozitare deja favorabil pentru expaţi şi pentru cetăţenii francezi va fi acum aplicabil străinilor în primii lor opt ani în Franţa, faţă de cinci ani în prezent, a explicat Valls.

Guvernul de la Paris va înfiinţa un singur organism administrativ pentru firmele străine care vor să-şi deschidă filiale în Franţa, iar şcolile vor avea mai multe clase pentru copiii străini, care pot studia în limba lor maternă, dacă va fi necesar, a precizat premierul.

‘Am venit astăzi cu soluţii pentru companii, care îşi pun întrebări şi aşteaptă răspunsuri pentru a-şi pregăti viitorul. Parisul va fi principalul centru financiar european’, a declarat Manuel Valls.

Acesta a confirmat şi o scădere a taxei pe corporaţii, de la 33% la 28%.

După ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană (Brexit), multe capitale europene au anunţat măsuri pentru a atrage angajaţii din sectorul financiar britanic şi a prelua rolul Londrei de centru financiar global.

Peste 40% din tranzacţiile valutare globale se desfăşoară la Londra. Politicienii şi directorii se laudă că în City of London se tranzacţionează mai mulţi dolari decât în New York şi mai mulţi euro decât în toată Uniunea Europeană.

Alte centre financiare importante râvnesc la poziţia Londrei. Participanţii la un sondaj realizat în rândul celor 12.000 de membri ai ACI Financial Markets Association, un grup de tranzacţionare pentru pieţele valutare, susţin că oraşul german Frankfurt ar fi cel mai mare beneficiar în cazul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, urmat de Paris, New York şi Dublin.

Te-ar mai putea interesa și
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O „forţă de reacţie rapidă” a UE ar putea să fie înfiinţată în 2025, susţine Parisul
O 'forţă de reacţie rapidă' a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în criză, ar......
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Mecanismul privind salariul minim european începe de la 1 iulie
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că mecanismul privitor la implementarea salariului minim european va începe ...
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
UE înăspreşte regulile pe care trebuie să le respecte retailerul chinez de modă Shein
Comisia Europeană a desemnat, vineri, în mod oficial, comerciantul Shein drept platformă online foarte mare (VLOP) în ...
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Ciolacu: Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, ...