1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Brexit: Reprezentanţi ai guvernului şi opoziţiei britanice continuă discuţiile la Bruxelles

Ministrul britanic pentru Brexit Stephen Barclays şi avocatul general Geoffrey Cox, precum şi liderul opoziţiei britanice Jeremy Corbyn, se vor întâlni joi, la Bruxelles, cu negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, informează EFE.

21 feb, 2019 | Agerpres

Aceste întrevederi au loc după întâlnirea de miercuri a premierului britanic Theresa May cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a doua din această lună. Cei doi oficiali au dat publicităţii un comunicat de presă comun, în care informează despre conţinutul discuţiilor, care au abordat "rolul pe care le-ar putea avea aranjamentele alternative în înlocuirea "backstop"-ul irlandez (''plasa de siguranţă'') pe viitor".

Theresa May trebuie să schimbe acest punct al Acordului de retragere a Marii Britanii din UE, pentru a putea primi sprijinul Camerei Comunelor înainte de 29 martie, data prevăzută pentru concretizarea Brexit-ului, aminteşte EFE.

May şi Juncker au anunţat că se vor întâlni din nou săptămâna viitoare, înaintea votului parlamentarilor britanici sau, în lipsa acestuia, a unei noi moţiuni neutre asupra Brexit-ului în parlamentul de la Londra, pe 27 februarie.

În plus, premierul britanic va participa începând de duminică la Summitul UE-Liga Statelor Arabe din Egipt, unde are programate întâlniri bilaterale cu o parte din principalii lideri europeni participanţi la eveniment, printre care cancelarul german Angela Merkel şi premierul Irlandei, Leo Varadkar.

Întâlnirile de joi, din capitala belgiană, au loc pe fundalul unei crize interne ale partidelor laburist şi conservator din Marea Britanie, din care au demisionat 11 deputaţi pentru a forma un nou grup independent în Camera Comunelor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO