1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Brexit: Schaeuble avertizează Londra că nu există drepturi fără îndatoriri

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble a avertizat Marea Britanie că nu se poate aştepta la 'drepturi fără îndatoriri', după ce guvernul de la Londra a informat oficial miercuri Uniunea Europeană asupra deciziei acestei ţări de a ieşi din blocul comunitar, transmite DPA.

31 mar, 2017 | Agerpres

'Vrem să-i ţinem aproape pe britanici, însă nu există drepturi fără îndatoriri', a subliniat Schaeuble, într-un articol publicat vineri în cotidianul german Neue Osnabruecker Zeitung.

'Va fi un proces de învăţare şi pentru, sau mai ales, pentru britanici', a adăugat ministrul german.

'Ei au marele centru financiar de la Londra, dar nu-şi vor păstra accesul obişnuit la piaţa UE dacă nu acceptă regulile blocului european', a atenţionat Wolfgang Schaeuble.

Pe de altă parte, el le-a cerut celorlalte 27 de state membre ale Uniunii să rămână unite, avertizând că vor exista tentative 'de a incita diferite state din UE şi interesele lor particulare unele împotriva altora'.

Acesta avertisment se aplică inclusiv Germaniei, mai ales marilor producători de automobile şi altor exportatori, a explicat Wolfgang Schaeuble. 'Nu ne putem lăsa însă divizaţi, trebuie să fim uniţi în negocierile cu guvernul de la Londra', a mai spus ministrul german.

După ce premierul britanic Theresa May a declanşat oficial miercuri procedura de ieşire a ţării sale din UE, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, urmează să emite vineri un set de linii directoare pentru negocierile în care se vor angaja Cei 27 şi Londra în următorii cel puţin doi ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO