1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Brexit: Susţinătorii şi opozanţii rămânerii în UE, la egalitate într-un sondaj YouGov

Tabăra celor care susţin rămânerea Marii Britanii în interiorul Uniunii Europene şi a celor care se pronunţă pentru ieşirea ţării din blocul comunitar se află la egalitate într-un sondaj de opinie realizat de YouGov pentru publicaţia britanică The Times, informează Reuters.

01 iun, 2016 | Agerpres

Marea Britanie va organiza în 23 iunie un referendum cu privire la oportunitatea ieşirii din Uniunea Europeană.

Sondajul, realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.735 de persoane pe 30 - 31 mai, relevă că 41% dintre britanici susţin un Brexit (ieşirea din UE) şi tot 41% sunt favorabili rămânerii ţării în blocul comunitar, în timp ce 13% sunt indecişi şi 4% nu intenţionează să meargă la vot.

Rezultatele sondajului sunt similare celui precedent realizat de YouGov pe 23-24 mai.

La Consiliul European din 18-19 februarie de la Bruxelles, liderii celor 28 de ţări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce ''reînnoieşte pactul'' Marii Britanii cu Europa, acord pe care premierul britanic David Cameron l-a apreciat drept suficient pentru a recomanda menţinerea ţării sale în interiorul blocului comunitar.

Sub imensa presiune a concetăţenilor săi şi a Partidului Conservator împotriva creşterii numărului de imigranţi, Cameron a obţinut o clauză de salvgardare de şapte ani privind unele ajutoare sociale pentru noii migranţi, care permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO