1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Finanţe şi bănci

Brexit: UE va exclude serviciile financiare din acordul cu Regatul Unit - presă

Uniunea Europeană intenţionează să excludă sectorul serviciilor financiare din acordul financiar cu Regatul Unit, după Brexit, scrie marţi publicaţia online EUobserver, preluată de Xinhua.

25 apr, 2017 | Agerpres

Potrivit aceste surse, noile linii directoare ale UE privind negocierile de retragere a Regatului Unit prevăd că orice acord de liber schimb care ar permite Londrei - cel mai mare centru financiar din Europa - accesul în continuare la pieţele europene este condiţionat de acceptarea standardelor de reglementare şi supraveghere ale Uniunii.

Poziţia anterioară a UE era mai moderată, prevăzând doar că viitorul acord comercial nu trebuie să 'pericliteze stabilitatea financiară a Uniunii' şi trebuie să ofere protecţie împotriva avantajelor concurenţiale inechitabile.

Noua poziţie ar urma să fie discutată la nivel politic joi, între miniştrii pentru afacerile europene ale UE27. Proiectul a fost convenit luni de consilierii şefilor de stat şi de guvern europeni, în vederea summitului de sâmbătă consacrat retragerii Regatului Unit din UE.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO