Brexit-ul ar putea duce la creşteri de preţuri de 5-15% în piaţa de logistică şi transporturi – ICT Logistics

Creşterea timpilor de tranzit, nevoia de şoferi calificaţi în operaţiuni vamale, aglomerarea în porturile de trecere sunt doar câteva dintre efectele pe care le va produce ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, estimată pentru luna martie 2019, potrivit reprezentanţilor companiei ICT Logistics, jucător important în piaţa de transport şi logistică din România.
Economica.net - mar, 08 mai 2018, 10:03
Brexit-ul ar putea duce la creşteri de preţuri de 5-15% în piaţa de logistică şi transporturi - ICT Logistics

‘Timpul de tranzit va creşte, în medie, cu 15% din cauza timpilor de aşteptare la frontieră, însă, momentan, nu se poate contura o marjă concretă de creştere a costurilor pentru clienţi. Cu toate acestea, pot fi estimate măriri de preţuri între 5 şi 15%, sume aferente timpilor de aşteptare pentru formalităţile vamale, precum şi, cel mai probabil, scumpirea trecerii pe continent. Din cauza faptului că Marea Britanie este conectată cu spaţiul european doar prin liniile de ferry şi Eurotunnel, nu există rute alterntive, şi de aceea vama se face la Dover, punctul de trecere spre Uniunea Europeană’, a precizat Mihai Teodorescu, Country Manager ICT Logistics România, într-un comunicat.

Brexit-ul va avea un impact şi asupra forţei de muncă, transportatorii vor trebui să se asigure că şoferii cunosc procedurile de comisionare şi vamă, ceea ce va face accesul la piaţa din Marea Britanie (UK) mai dificil, pentru că nu toate companiile au personal calificat în operaţiuni vamale.

‘ICT Logistics este o firmă cu experienţă în transport internaţional, care deţine birouri proprii în mai multe ţări din Europa, printre care şi două birouri în UK. Aceasta reprezintă un avantaj pentru că le putem oferi clienţilor suport pentru declaraţiile vamale şi, în general, în relaţia cu vama. De asemenea, compania noastră a stabilit, de-a lungul anilor, colaborări foarte strânse cu companiile de ferry care pot facilita oricând trecerea vehiculelor ICT’, a adăugat Mihai Teodorescu.

Anual, ICT Logistics efectuează transporturi în valoare de 50 milioane euro, dintre care 10% implică transporturi din sau către Marea Britanie.

ICT Logistics este o casă de expediţii fondată în Danemarca şi care deţine birouri în 16 ţări din Europa. Soluţiile de transport şi logistică oferite de ICT Logistics acoperă deopotrivă nevoile clienţilor globali şi nevoile specifice pe care le au companiile medii şi mici. Serviciile companiei includ transport rutier, feroviar şi naval din şi către ţări din Europa de Nord, Centrală şi de Vest, CIS şi Ţările Baltice.

Principalii clienţi ai companiei provin din domenii precum automotive, agro, construcţii metalice, cauciuc şi mase plastice, industria chimică, industria lemnului, industria de textile şi fabricarea jucăriilor. Anual compania transportă un milion de tone de bunuri în spaţiul european.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Marii retaileri solicită Guvernului să renunțe la ideea introducerii taxei de solidaritate și să sprijine, în schimb, mediul de afaceri
Marii retaileri solicită Guvernului să renunțe la ideea introducerii taxei de solidaritate și să sprijine, în schimb, ...
AMRCR solicită Guvernului să renunțe la așa zisă “taxă de solidaritate“ și să continue să sprijine mediul de ...
CNAS va implementa proiectele eDES şi SIGMA SMART în colaborare cu STS și ADR
CNAS va implementa proiectele eDES şi SIGMA SMART în colaborare cu STS și ADR
Proiectele eDES şi SIGMA SMART vor fi implementate de către CNAS în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României ...
AFM: Din 13 decembrie începe înscrierea pentru finanțarea instalării de stații de încărcare pentru vehicule electrice
AFM: Din 13 decembrie începe înscrierea pentru finanțarea instalării de stații de încărcare pentru vehicule electrice
Instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale care doresc participarea în cadrul Programului "Staţii ...