1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Brexitul poate provoca "o grevă" pe scară largă a investitorilor - Şeful UBS, cea mai mare bancă din Elveţia

Preşedintele UBS, cea mai mare bancă din Elveţia, a declarat că în acest moment are loc o ”grevă” a investitorilor, care s-ar putea extinde, din cauza confuziei şi a incertitudinilor provocate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează CNBC citat de News.ro.

21 oct, 2019 | News.ro

”Cred că aţi observat, din cauza Brexitului dar şi a conflictelor comerciale, că a avut loc o creştere enormă a incertitudinilor. Incertitudinile au fost întotdeauna rele pentru investitori. Dar ceea ce observăm acum, şi o observăm în baza noastră de clienţi, este aproape o grevă a investitorilor”, a declarat preşedintele UBS, Axel Weber.

Comentariile bancherului german au avut loc la reuniunea anuală a FMI din Washington, unde discuţiile s-au concentrat în mare parte pe turbulenţele economice provocate de războaiele comerciale, protecţionism şi instabilitatea politică.

”Modul în care văd eu lucrurile este că în timp ce dobânzile sunt foarte, foarte scăzute, iar costurile investiţiilor se află la un nivel scăzut istoric, incertitudinile dacă aceste proiecte vor da rezultate, dacă regândirea lanţurilor de producţie va da rezultate, fie că acestea sunt în China sau pentru europeni în Marea Britanie, sunt uriaşe. Iar oamenii nu vor lua aceste decizii până nu vor fi luate deciziile politice”, a spus Weber. Citeşte mai mult pe News.ro.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO