Brico Depot a finalizat rebrandingul pentru alte 6 magazine. Mai rămâne un singur Bricostore

Retailerul britanic de bricolaj Kingfisher va inaugura sub brandul Brico Depot, pe 13 martie, şase dintre magazinele Bricostore preluate în urmă cu un an. 
Economica.net - mie, 11 mart. 2015, 11:06
Brico Depot a finalizat rebrandingul pentru alte 6 magazine. Mai rămâne un singur Bricostore

Brico Depot, parte a grupului Kingfisher, liderul pieței de bricolaj din Europa, va inaugura oficial, pe 13 martie, unităţile Bricostore situate în Constanţa, Călăraşi, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Suceava şi Focşani. Acestea au fost remodelate cu uşile deschise, urmare a strategiei de rebranding pe care compania o desfăşoară din a doua parte a anului trecut.

” 2014 a fost un an în forţă. Succesul înregistrat de primele două unități deschise în Orhideea și Pantelimon, ne-au dat încrederea necesară dezvoltării lucrărilor într-un ritm susținut. Pe 17 octombrie, într-o singura zi, am inaugurat șase depozite, în urma unui proces de transformare care a durat mai puțin de doua luni”, a declarat Patrick Papot, Director General Delegat Brico Dépôt, într-un comunicat.

Dupa data de 13 martie, Kingfisher va opera la nivel naţional 14 unităţi Brico Depot. Singura în care procesul de rebranding nu a fost definitivat este unitatea Bricostore din cartierul Bucureştean Băneasa.

„Suntem aproape de finalizarea tuturor unităților achiziționate anul trecut. După un an intens, desfășurat într-un ritm de muncă alert, în care fiecare angajat și colaborator și-a adus contribuția personală, am reușit să tăiam panglica a 14 unităţi Brico Dépôt situate în Capitală şi în ţară. Este o experienţă unică! Suntem cu adevărat mândri că am reuşit să implementăm un concept nou şi inovator, dar şi un vocabular specific profesioniştilor în bricolaj, într-o perioadă atât de scurtă”, a declarat Patrick Papot, Director General Delegat Brico Dépôt.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu magazinul Bricostore din Băneasa, singurul care nu se pregăteşte încă pentru era Brico Depot

Brico Depot oferă un concept diferit pe piaţa locală de bricolaj. Magazinele sunt de tip „depozit”, cu marfă în volume mari, o varietate mai redusă de produse, la care se adaugă articole care se comercializează în cantităţi mai mici şi pentru o perioadă limitată de timp. Acestea din urmă sunt denumite „arivaj” şl  au „preţuri excepţionale”. Brico Depot înseamnă o varietate mai mică de produse expuse pe o suprafaţă restrânsă şi marfă în cantităţi foarte mari. Într-un Brico Depot se comercializează în jur de 12.000 de produse, faţă de 30.000 într-un Bricostore.

Amintim că retailerul britanic Kingfisher a preluat în 2013 cele 15 magazine Bricostore din România, de la compania franceză Bresson, în urma unei tranzacţii în valoare de 75 de milioane de euro. De asemenea, compania a anunţat că are în plan să ajungă la 40-50 de unităţi pe plan local. „Conducerea Brico Dépôt este mulțumită de succesul inaugurării noilor magazine și își menține obiectivul de a ajunge la 40-50 de unități în viitor”, anunţa la finele anului trecut un comunicat al companiei.

Brico Dépôt este unul dintre brandurile grupului Kingfisher plc, cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuințelor şi al treilea la nivel mondial. Kingfisher numără astăzi peste 1.080 de magazine în nouă țări din Europa și în China, înregistrând vânzări de aproximativ 11 miliarde de lire sterline. Principalele sale branduri sunt B&Q, Castorama, Brico Dépôt și Screwfix.

Brico Dépôt este prezent în Franța și Spania cu peste 147 de depozite, şi în România cu 15 puncte de vânzare.

Te-ar mai putea interesa și
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat industria auto anul acesta se va remedia în curând, a afirmat vineri......
Bucureștiul intră de sâmbătă în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce restricții se impun
Bucureștiul intră de sâmbătă în scenariul roșu. Certificatul verde devine obligatoriu. Ce restricții se impun
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de vineri, ca accesul în ...
Peter Szijjarto: Ungaria nu va ceda în fața șantajului Comisiei Europene și nu va renunța la legea privind propaganda LGBT în școli
Peter Szijjarto: Ungaria nu va ceda în fața șantajului Comisiei Europene și nu va renunța la legea privind propaganda ...
Ungaria nu va ceda teren în ceea ce priveşte politicile care au determinat Uniunea Europeană să-i impună penalităţi ...
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune ...