1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

News

Britanicii au mai multă încredere în Wikipedia decât în mass-media - sondaj

Jimmy Wales, cofondator al Wikipedia, şi-a exprimat satisfacţia faţă de un sondaj potrivit căruia britanicii au mai multă încredere în enciclopedia online scrisă de voluntari decât în presă, informează luni AFP.

11 aug, 2014 | Agerpres

'Britanicii au mult mai multă încredere în Wikipedia decât în mass-media. Este un lucru pe care am reuşit să-l facem', a declarat el, cu prilejul ceremoniei de închidere a 'Wikimania', conferinţa internaţională anuală a Fundaţiei Wikimedia.

Omul de afaceri american s-a referit la un sondaj realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane publicat sâmbătă de institutul YouGov. Conform acestuia, 64% dintre cei intervievaţi au încredere în veridicitatea celor scrise de autorii Wikipedia. Cifra scade la 61% în ce-i priveşte pe jurnaliştii de la BBC, la 45% pentru ziarele de informare precum Times sau Guardian şi la 13% pentru tabloide cum ar fi The Sun.

'Marea Britanie are o presă foarte variată şi o tradiţie puternică. Faptul că devansăm un post precum BBC, cu o reputaţie excelentă, este deosebit de interesant. Este chiar un pic înfricoşător', a susţinut Jimmy Wales. 'Nu mă voi odihni până când nu ne vom bucura din partea publicului de o încredere mai mare decât cea acordată pentru Enyclopaedia Britannica', a promis el.

Sondajul YouGov de sâmbătă arată că Wikipedia este mereu devansată în termeni de fiabilitate de Enyclopaedia Britannica, în care au încredere 83% dintre britanici.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO